JAG TÄNKER ALLTID PÅ DIG I APRIL


Håkan var har du hittat din fina hatt? Jag måste ha en sån..


Sista april idag då! 1:a maj imorrn och då känner man sig lite allmänt stressad för att tiden går så fort.

Idag har jag letat studentklänning, hittade dock ingen som kändes riktigt bra så jag måste ut och leta mer. När jag kom hem väntade resultatet för högskoleprovet på köksbordet. Jag som trodde att jag inte skulle få högre än 0,2 för att det kändes så pissigt svårt blev lite positivt överraskad iaf. Inte för att betyget var så bra så att jag säger det högt, men det känns ganska ok för första gången och om man tänker på omständigheterna (att jag var bajsnervös och inte hade tränat ett skit). Och nu luktar det nybakad sockerkaka (ja, jag bakar sent) som jag ska ta med till picknicken i storstan imorgon! Kan bli mys med fika och musik i någon park. Hoppas på fint väder!

Nu ska jag gå och tävla om Hultanbiljetter och sedan sova
Ciao!

Hyllning till New York



Åldersgräns: 20 år
Priser: Paketpris I love NY film och konsert 150 kr.
Penny presents I love NY, en helkväll med filmvisning, hyllningskonsert och fest i Hornstull.

Jag vill jag vill gå!
Jag säger bara att det säkert skulle vara himla värt.


-

första lektionen på matten höll jag på att somna... jennifer och niklas är sjuka, hela eftermiddag kommer jag ha lektion själv med läraren. annars brukar ju den lektionen ha så mycket som 3 elever. nu får han nöja sig med mig.
Kommer bli en lång och tråkig eftermiddag
bli frisk jennifer!


Det är ett väldigt stort vardagsrum

- Ok glöm allt det där runtomkring, att ni är väldigt många och att vi är väldigt få och så.. Utan det är bara som en... Det är ett väldigt väldigt stort vardagsrum.


-Det är sant, det är sant


-Det här är Björn Dixgård, och mitt namn är Gustaf Norén. Vi skulle vilja.. slå an en lite allvarligare ton än vad vi har spelat innan. Och den här låten är hämtad från inte den här skivan utan den som kom innan, för ett år sen eller nåt. Och skivan heter Never seen the light of day och den här låten handlar mycket om.. Ja vissa vänner, dom träffar man aldrig mer, dom är bara borta. Man vet inte riktigt var dom är, dom bara försvinner, man träffar dom aldrig mer. Och människan känner ingen sorg för det utan dom bara går vidare i livet liksom, och man träffar dom på gatan nångång. Det är sista gången vi träffar dom kanske, så.. Det här är en tanke till just den känslan och dom människorna som man egentligen aldrig aldrig aldrig aldrig kommer träffa igen. Okej...  


Kvällens finaste låtar..




SO PLAY ME SOME FROM 1954

Okej hörrni.. Jag ska försöka skriva av mig lördagen helgen som var, den 25:e april, fast jag har ont i huvudet och bara sov några timmar i natt och vill gå och lägga mig.

Så vi for till Annexet. Ovanligt sent för att vara oss en konsertdag. Men så är det när man står på gästlistan, då behöver man inte köa så mycket. Man får gå in i Annexet och kolla på Sound check där det bland annat spelades Give me fire, en Abba cover och en julvisa trudelutt (som senare var med på konserten, väldigt fint). Där står man med runt 20 andra och bara mår bra när man ser bandet stå avslappnat på scenen, diskuterar musikslingor, ljud och drar igenom några låtar. Efter får man träffa bandet för ett Meet and Greet. Lite autografer och foton som togs som jag inte tänker visa upp. Jag ser ut som ett miffo. Men Mandosarna är fina. Gustaf är jävligt lång och het. Björn var snygg. CJ sträckte lite extra på sig och var snäll. Mats var trevlig. Samuel var riktigt social och stannade kvar längre än de andra. Han är söt han.

Sedan kilade vi ut och köade nära nära bakdörren och åt (vi behövde inte köa vid entrén bland resten hehe). Efter en del väntan fick vi komma in i Annexet igen. Vi fick platser precis emellan Gustafs och Björns mickar. 10 minuter senare släpps resten av konsertbesökarna in och man mår allmänt bra av att ha bästa platserna längst fram vid staketet. Två förband, Adiam Dymott som var rätt bra och Jonathan Johansson som var tråkig.

Sen.. Mando Diao! Ja, vad ska jag säga? Det var helt fantastiskt bra rakt igenom. Härliga låtar från nya skivan som Mean Street, High Heels och The Shining. Gamla godingar som Clean Town och Good Morning Herr Horst. Vackrast under kvällen var den lugna versionen av If I don't live today med munspel i början, så överraskad jag blev! Aldrig varit ett riktigt fan av den låten, men med den här versionen är den underbar! Och efter den då, nästan ännu bättre, Ringing Bells! Som jag längtat efter att få se den live. Underbart!
Mando pratade som aldrig förr under konserten, har nog inte varit med om så långa fina tal på scen från dem förut. De sa att vi skulle glömma allt runt om kring och att Annexet var "ett väldigt stort vardagsrum". Måste säga att det var ett jädrans trångt vardagsrum isf, för jäklar vad det tryckte på framme vid staketet i början av konserten! Publiken kändes verkligen i form (hur såg det ut längre bak?) och det kändes som att Mando Diao gav allt och såg väldigt glada ut! De gick av i mitten av konserten och ropades in av publiken igen då det var dags för lite disco med singlarna från senaste skivan Give Me Fire. Någon ljudtekniker fick utsättas av Gustaf Noréns yviga rörelselser och arga blickar när ljudet krånglade mot slutet. Kanske var det pga det vi fick känslan av att konserten avslutades ganska abrupt med Long before rock 'n roll, som Mando förvisso förlängde med ett lugnt mellanspel och avslutade med all den kraft låten kan ge. Bandet kom ner till publiken, tackade så fint för turnén och gick av scenen. 

Eftersom att jag under de här månaderna vi väntat på den här konserten har undrat om den skulle slå Cirkus spelningen från förra året så kan jag nu i efterhand säga att nej, det gjorde den inte. Den hade kanske kunnat göra det med det perfekta avslutet som tyvärr inte blev av (vi alla hade längtat och trott att You Can't Steal My Love skulle spelas som sista låt när vi hade sett den här setlisten).  Besvikelsen var ganska stor i två tredjedelar av konserttrion. De var tvugna att smälta avsaknaden av det perfekta slutet. Men vi tröstade oss med att det kanske var lika bra att önskelåten inte spelades, eftersom att problem med ljudet kunde ha förstört ett perfekt slut.  

I alla fall, konserten var grym och underbar rakt igenom, och jag är så lycklig att vi var där och såg Mando Diao!


Massa fina videor som jag spelade in kan ni se här på mitt Youtubekonto, theskentrevlig.


Do you really want me to? I mean, really really want me to?


Take my hand and close your pretty eyes



1 dag kvar!
Nu har jag packat väskan och taggar med musiken. Imorgon gäller det! Soundchecken börjar runt kvart över tre så tills dess måste vi vara inne vid Annexet. Insläppet till spelningen är vid sju. Tydligen så ska ett Meet and Greet hinnas med där emellan. Och så kanske en liten "efterfest" med bandet efter giget om vi har tur? 
Konserttrion är spända så in i bängen, och min syrra som ska med på en av sina första konserter verkar också vara lite lagom taggad och nervös, kul! 
I'M SO EXCITED!!

I got no choise but to go insane



fina biljetten till finaste konserten förra året
6:e mars 2008 kommer alltid vara lite speciellt

Två dagar kvar, konserten på Annexet 25e april närmar sig! Vet inte om det kommer slå Cirkus som har varit min bästa konsertupplevelse hittills, men om det gör det så kommer det bli mer än underbart!

god natt


they can stop our happy days and put us in the graves

Tja, jag gör allt annat än att plugga känns det som.. Nu får jag ta och sätta igång
Ska bara visa de här;

lite brutal musikvideo sådär
 

Och en som istället är brutalt jävla vacker

Do you dance under the stars?

A stamp, a letter, a mailbox, a hello and goodbye
Don't try to turn this into something good
There ain't no good about it
Do you dance under the stars? While I go out and....

PARTY WITH MY PAIN
I got fluids in my brain
You don't seem to come around
Fucking up with strangers in strange towns





cool låt, cool video, cool duo
awesome

-



Idag har jag tipsat min syrra om konsertknep vid middagsbordet. Mor såg orolig ut.
Men man måste ju förbereda sig
5 dagar kvar

Record Store Day


Igår åkte jag, Michis och Jennifer in till Stockholm för att det var Record Store Day på de två skivbutikerna Bengans och Pet Sounds. Där bjöds det på lite gratis musik (vi hann höra lite av Pauline och Florence Valentin), lite specialpriser och giveaways i form av små pins. Eftersom att det var lördag och då exakt 1 vecka kvar tills vår kära spelning med favoritbandet Mando Diao på Annexet så unnade vi oss dagen till ära Ben and Jerry's glass som vi avnjöt i ett blåsigt Kungsträdgården. Första gången jag köpte det och det var delicious!

På kvällen kom Michis på middag med hennes familj, sen kollade vi på den underbara filmen Patrik 1,5. Vart en trevlig dag tycker jag!



 
Piratpartiets demonstration på Medborgarplatsen


Kungsträdgården





Florence Valentin- Pokerkväll i Vårby Gård
Florence Valentin- Spring Ricco
Florence Valentin- Vårt hem, Vår borg


PS: Alla som inte redan sitter bänkade framför Filip och Fredrik Söndagsparty på 5:an borde göra det på momangen, Howlin' Pelle Almqvist kommer göra ett uppträdande efter pausen!

I had a heart attack, and boy, it brought me back



6 DAYS MOTHER FUCKERSSS !

friday





Äntligen fredag! Riktigt skönt att den här veckan har tagit slut, den har varit riktigt jobbig av någon anledning. Kanske för att det är veckan precis efter lovet.

I onsdags var det sista dagen för att ansöka till högskolan. Jag sökte tre kurser som verkar vara intressanta att läsa i höst, för att jag inte har hittat ett program som jag känner mig redo att hoppa på än. Känns lite nervöst, för efter sommarlovet (som ju egentligen inte är ett sommarlov längre) vet jag inte riktigt vad som händer i höst. Ska försöka få tag på något jobb och plugga nån av kurserna i ett halvår, sen får vi se hur det blir med vidare studier.. Efter studenten kommer jag vara arbetslös om jag inte pluggar något alls. I need to find a job och jag är orolig inför framtiden!


 


 


Påskhelgen

Min påskhelg ute på landet





  

 







 


Saltkråkan here I come

Idag körde jag moppen och handlade mat, sen körde jag bilen (ok, backade bilen) när vi skulle sjösätta båten. Sen körde jag runt båten till hamnen och nu ska jag köra ut den till ön. I'm the captain!


du måste va sjuk, sjuk sjuk sjuk

Det måste vara något fel på mig. Jag kan inte njuta av påsklovet! Några dagar hemma typ ensam och jag blir helt förslappad, och vänder på dygnet lite halft. Ok, det är okej att man gör så på lov. Men jag blir inte utvilad, fast jag gör absolut ingenting. Jag gör inget jag planerat att göra, fixar inte det jag behöver fixa. Gör onödiga saker istället. Och är helt förvirrad, lite halft borta. Lite halft till och från deprimerad, lite halft stressad. Ja, som sagt, det är något fel. Men lite vår"depressioner" är ju vanligt. Och det är okej, alla har väl det mer eller mindre ibland. Inte för att det är något allvarligt eller så, och det jag skriver låter väl helt rubbat. Men just nu är jag liksom.. ur balans, ja, så är det nog. Men imorgon åker jag till landet, då får det bli skärpning. Jag behöver en smäll på käften för att komma i rätt balans som Håkan säger. Brukar tänka på just den raden rätt ofta. 
Ett helt onödigt konstigt inlägg. Men det kan vara skönt med såna med.

fever fever leave my heart alone

Gratis musik igår på P3 Live Session, det tackar man ju inte nej till. Och det är jag glad att jag inte gjorde, för att träffa mina vänner och se John ME (hörde Love is my drug för första gången, har tydligen missat den hiten) Name the pet, Florence Valentin och Melody Club var väldigt kul! Jag hade trott att jag skulle säga att kvällens bästa var Florence Valentin, men jag blev så överraskad av Melody Club så jag vet  inte om jag tycker det faktiskt. Melody Club var väldigt bra live, det hade jag inte trott! Man känner ju faktiskt igen många av deras gamla låtar som lite har fallit i glömska. Iaf, väldigt kul att se Florence Valentin och Melody Club, och så var det kul att återse radioprataren Markus Krunegård igen.

Florence Valentin- Upp på sociala, ner på systemet
 
Florence Valentin- Pokerkväll i Vårby Gård


Melody Club- Fever fever


Melody Club- Baby, Destiny Calling, Electric


(Lite trist att ljudet är som det är, speciellt med mickarna till sångarna. Men det var ju radio, så de hade nog inte prioriterat ljudet ut till publiken)

Och juste, det här programmet kommer sändas i P3 Live Session nästa vecka på onsdag, så då kan ni som inte var där igår lyssna på det!

Sommaren kvar i mitt blod


Bild från första maj demostationerna förra året när Florence spelade i Kungsträdgården


Ikväll är det P3 Live Session på Nalen. Först till kvarn, så vi ska dra dit och se om vi lyckas komma in. Kan nog bli kul att se Florence Valentin, lite vår/sommarkänslor sådär. Och så är ju Markus Krunegård programledare, inte helt fel!

Kan du älska mig som studenten älskar att drömma?


Sitter och lyssnar på Håkan Hellström och skriver fina saker. Hans låtar är för vackra. Innan man vet ordet av är pappret fullt av textrader. Det är något speciellt med texter på svenska.



spendera pengar



50% rabatt på Bikbok. Och sedan halva priset på det! Ett snabbt besök i Täby resulterade i två randiga t-shirtar med v-ringad rygg, och sedan två plagg som jag kanske inte hade köpt annars för att de var lite annorlunda om man jämför med det jag brukar köpa. En svart kortärmad pösig tröja som går att dra åt nertill och en jättemjuk brun tröja med breda långa ärmar. 4 plagg för 236 kr, inte så dåligt tycker jag. Och så boken jag köpte igår fick komma med på bilden. Den kommer jag läsa ut nu på påsklovet. Man blir glad av att spendera lite pengar ibland, faktiskt.


Och den här filmen vill jag se, Hunger;


So I’m leaving you to write my happy story

Idag for vi ut med moppen igen en snabbis Michis och jag. Tyvärr var Loppis stängt så vi slank in i centrum istället. Så mycket vårkläder och grejer man vill ha nu! Jag köpte iaf en efterlängtad bok, Så länge vi båda andas av Stephenie Meyer. Michis tyckte jag var töntig men det struntar jag i. Jag älskar den serien. Och det finns massa fler böcker jag vill ha. Bajs att det är så dyrt.

Annars har jag inte gjort mer än att vara lite duktig denna söndagen. Tvätta pappas båt och sätta upp studsmatta. Och börjat fylla i blankett för sommarjobb som ska mailas in till kommunen imorgon.

Det är inte ofta jag ser saker på Kapahl som jag vill ha men här är faktiskt tre saker jag hittat. Väskan är något jag extra gärna skulle vilja köpa men den verkar ju vara slut överallt!


That's why I have to dream this dream

Igår såg Michaela och jag på Roy Anderssons Du Levande som Michis har hyllat till skyarna
Haha jag vet inte vad jag ska säga, den var väldigt lustig. Ibland satt man och garvade och ibland satt man och tänkte på hur hemska vissa av scenerna var. Men jag får ta och hålla med, det var fina bilder. Och den var rätt rolig. Och rätt konstig. Gissar att jag inte värdesatte bilderna lika mycket som min vän som flera gånger under filmen sa "gud det är så snyggt"
Men trevligt var det, vårkänslor när vi åkte moppe till affären, äta massa godis under filmen, och sen kolla på videoklipp som framkallade minnen




I'm gonna laugh when you're on that lonesome ride

Hallå hörrni! Vilket VÅRVÄDER! De två senaste dagarna har varit jättesköna, har ju kunnat ligga på altanen och läst i värmen med ett par solbrillor



Bild Michaela Tungström, marchsix. Från studentskivan i tisdags

Tror jag kommer få lite bilder från skivan ganska snart, tar och visar några då. Längtar för jag har själv inte sett dem än!

Och snart så ska jag och den här tjejen till vänster åka och hyra film efter middagen, tror det blir Du Levande som Michis så länge velat sett med mig. Inga bussar går och inget körkort har man heller. Men då är det tur att man har ett moppekort så att man kan skrutta iväg med den!


Och idag är det 3 veckor kvar tills konserten på Annexet!! :D

Spring is in the air

De senaste dagarna har jag varit sjuk. För det mesta väldigt förkyld, min näsa har inte riktigt fungerat. Så jag var inte i skolan vare sig i måndags, tisdag (onsdag distans så då är vi ändå hemma) eller idag, torsdag. Men imorrn blir det antagligen plugg igen. Och idag har jag inte gjort något av det jag borde ha gjort. Jag får skylla mig själv att jag är så stressad hela tiden! jag bara skjuter upp allt..

I tisdags så var ju min studentskiva också! Har inte lagt in bilderna på datorn än men det kommer.
Kan istället visa bildbevis på att jag såg första tussilagon i onsdags den 1a april. Dåligt med aprilskämt den dagen tycker jag också. Iaf, våren närmar sig ju! Har sett nässelfjärilar med kom jag på. Och idag hörde jag ordet bikini. Mitt hjärta slog några extra oroliga slag. Längtar till sommaren något så grymt men inte just den delen av den där bikinis är inblandade. Är det för sent att bli hälsosam måntro? Inte för att jag kommer lyckas ta mig i kragen.. men aa..
Och idag är jag rosig om kinderna, läste på altanen ett tag i den varma solen, mys!


Mobilfoto, Tussilago i backen påvägen hem

RSS 2.0