Le fabuleux destin d'Amélie Poulain



Nu sitter jag och väntar på mina vänner som ska komma hit och titta på bland annat den här grymt sköna filmen! Hoppas att Jennifer har med sig sin Håkan Hellström från P&L -09 dvd för då kommer vi kanske se lite på den med. Minnen från i sommras ju, kul!


Bilder från julafton kommer så småning om, har inte tagit mig tid att föra över dem till min dator än.
Och imorgon är det nyårsafton! Näst sista dagen som det är år 2009 alltså. Gud vad tiden rusar förbi.


juldagen.

Julafton och nästan hela juldagen är avklarad och åh vad bra vi har haft det!
Vi hade en mysig julafton med mormor och morfar och tiden sprang förbi jättesnabbt. Så här såg den ut:
Julstrumpa, julfrukost, promenad i fina vädret, göra sig julfin, se Kalle Anka, fixa maten, äta julmiddag jättelänge och bli propproppmätt, öppna paket (vilket var lite jobbigt för de flesta paketen var till syster och mig för att vi var de enda "barnen" den här julen. kändes lite olustigt, hoppas ni förstår vad jag menar. just då hade jag velat köpa många fler julklappar till de andra). Sen kikade vi på tv:ns julunderhållning och fikade, mormor och morfar gick hem till sin stuga och vi kröp ner i säng med runda magar. 
Over all en bra och mysig julafton!

Idag har vi varit ute och provskjutit med pappas nya luftgevär, ätit julmatsrester, fikat hos mormor och pratat om gamla tider, lekt med presenter och annat skoj. gud vad dagarna går snabbt!
men snön håller på att smälta och det suuger..


GOD JUL!

Eftersom att klockan nu är runt 00:18 den 24:e december så ville jag bara önska er alla en väldigt god jul innan jag går och lägger mig. Så god jul!! Hoppas att ni får en mysig julaftonsmorgon och en lika mysig dag och kväll med nära och kära.
sov gott


Dan före Doppardan

Igår morse åkte familjen ut till landet och jag måste säga åh vad vackert det är här! Vi har promenerat på Norröras små vintervägar, pulsat ut i skogen och huggit ner vår egen julgran (!) som vi har klätt jättefin, julpyntat stugan, slagit in de sista paketen, lyssnat på julskivor och bakat lussebullar och kokat julskinkan. Jättemysigt!
Känns konstigt att det är julafton imorrn men ser fram emot det. Vi firar bara med mormor och morfar i år så totalt blir vi sex personer. Ovanligt få för oss, men mysigt kommer det säkert bli.

Och jag är jätteglad för att vi äntligen får en riktig vit julafton, precis så som det var när man var liten. Så som det ska vara!

Dec. 19, 2009

Halloj! Idag har jag köpt sista julklappen- så skönt! Är dock lite missnöjd med en så vi får se hur vi fixar till det... Var iaf inne i stan med systeryster Anna och gick i affärer hela dagen, sen gick vi upp till farmor och farfar på Rådmansgatan för en snabb visit och drack te. Bara fem dagar kvar till julafton förresten! Ser fram emot det faktiskt, vi blir inte så många i julfirandet i år.
Och igår då? Då jobbade jag hela dagen, sen på kvällen gick jag hem till Michis på hennes fars födelsedagskalas. Det bjöds på en av mina favoriträtter-laxsoppa (Michaela, lär dig laga den av din mamma! haha) och god chokladkaka, mums. 
Soon time for bed, god natt!

en ocean av förvirring

Alltså, har någon av er försökt söka utbilning på studera.nu, när man inte har riktig koll på vad man vill bli? Jättesvårt! Känns som att man spelar finns i sjön.. Man vet inte vad man ska få upp när man söker, antingen får man upp massa förslag eller så får man inga alls. Det finns en hel sjö av utbildningar, eller rättare sagt, en hel ocean. Och jag blir bara snurrigare och snurrigare. Vad fan ska jag bli när jag blir stor då?! Ska jag plugga nästa höst eller inte? VAD ska jag plugga? ÅÅÅÅÅH jag orkar inte!

coolt va


I am a dropout

För dem er brukar läsa här och kanske har undrat vad som hände med rockhistoriakursen jag började läsa i början av hösten, men inte räknat ut det än:
Jag hoppade av. Poff sådär bara.


tack PSL bloggen

 

Jag vann ju förra veckans PSL Gåtan så för några dagar sedan kom den här PSL t-shirten hem till mig i brevlådan. Fäänks!

Lucia

Idag är det 13:e december och Lucia. Öppnar två luckor idag, gårdagens och dagens = 2 chokladbitar, lyx! 

Visst är min mamma snäll som fortfarande ger sina två döttrar på 17 och 19 år chokladkalendrar? Haha. Men sålänge man bor hemma kan man väl få vara lite barnslig. Fast jag kommer nog alltid vara lite barnslig, och när jag har flyttat hemifrån så kommer jag nog köpa chokladkalender till mig själv ändå, för vem vill inte få en daglig belöning nästan hela december månad liksom? ;)

Mor och far for ut till landet imorse så jag och syrran är ensamma tills imorgon. Vi tåg en lång sovmorgon och har bara legat och slappat framför tv:n och film. Vilken luciastämning va? Men lussebullebakning får nog vänta tills nästa vecka när mor är hemma och kan guida oss i hur man bakar dem på bästa sätt.
Funderar på att ta en promenad i mörkret, har inte riktigt vaknat idag känner jag.




vitt och blommigt, just as I want it

Tänkte visa hur överkastet ser ut som jag fyndade på loppisen vid Hornstull strand igår. Gav bara 80 kr för det, gött!






Life is what happens to you while you're busy making other plans

Varje gång jag jobbar (jobbade nu onsdag-fredag) så glömms bloggen bort. Sen glömms den väl bort lite också även när jag inte jobbar.. Kommer hela tiden på grejer som jag vill skriva men som för stunden skjuts åt sidan och glömms bort. Låter lite som mitt liv faktiskt. Kommer på saker jag vill göra och som jag borde göra, men som läggs på is och tänker "men imorgon, snart, så ska jag kolla upp det där".

Anyways, igår var jag på loppis med tjejerna och fyndade ett överkast och en eventuell julklapp till en familjemedlem. Åt lunch på ett fik och till kvällen togs det ett glas på en pizzeria i Åkersberga där bekanta (bandet 8-bitar) spelade lite låtar.
En väldigt trevlig dag vart det!


Sushi



Jag förstår verkligen inte den här hysterin alla får efter att de provat på sushi. "Åh det är så gott, du måste prova!!". Mamma fick hem lite sushi från jobbet idag som vi fick prova på och nej, det var ingen höjdare. Smakade bara rått, kallt, kletigt och äckligt.
Not my coup of tea

Heute ich habe

Inatt har jag: Sovit jättedåligt

Idag har jag: Varit trött och jobbat. Gosat med barn. Och fått se en demostration i hur en bajsblöjha byts. Blääh! Bara en tidsfråga tills det är min tur. Herre gud hur ska det gå... Tycker synd om ungen som får min hjälp.

Ikväll ska jag: Kankse se en bra film (tror jag iaf efter allt beröm); Flickan som lekte med elden.

Santa I hope you read my blog

Jag antar att det kan vara lite beroendeframkallande att handla via Internet, så det är nog ganska tur att jag aldrig har testat att köpa kläder och liknande på online shopar. Gissar nämligen på att min plånbok varit tom vid det här laget då.
Så med risk för att låta som en av alla modebloggarna där ute, men jag måste säga: kolla vad fina (och prisvärda!) skor det finns på H&M's onlineshop just nu. Hoppas att jultomten vet hur mycket jag gillar skor... 















Sen var det ju också extrapris på den här hatten jag är lite sugen på:


liten 2:a advents present





Titta vad jag läste på PSL bloggen nyss. Jag har vunnit en t-shirt, lite kul!

Andra advent

Andra advent har tillbringats en stund i Täby centrum. Ville kika in Sonia Rykiels underklädeskollektion på H&M men det var ganska mycket utplockade storlekar som hade gått åt igår när kollektionen släpptes, plus att jag inte hittade något som riktigt föll mig i smaken. Men jag hittade ett annat plagg däremot (som jag ska testa lite här hemma och se om jag vill ha haha). 

Var även tvungen att köpa dyra flourtuggummin som tandläkaren ville att jag skulle ha. Var hos tandis i tisdags nämligen. Jag har bytt till en privat tandläkare som är jättebra ist för Folktandvården. Ville det främst för att Folktandvården känns lite slarviga och inte lägger ner så mycket jobb på sina patienter. Så nu när det är sista året jag går gratis hos tandläkaren ville jag ha bra lagningar om det skulle behövas. Så jag kommer kanske få laga nåt hål, hade iaf början på några. Nu måste jag alltså börja med tandtråd, suck... But I will do it, nu ska jag sköta om mina tänder perfekt!

Funny Saturday

Hallå där ute ni människor cyper space, är det någon som vet vad man kan göra när man har det lååångtråkigt? Håller på att förgås av tristess här hemma..
Känns som att det enda jag gjort idag är att hänga vid datorn och surfat på samma gamla websidor (och byta till vintrigare blog headers).
Tips på film, musik, trevliga web-sidor eller annat att göra när man sitter ensam hemma?

Vi andades minus

Häromdagen vaknade vi upp till en morgon som andades lite vinterland.
Fast det konstiga var att det kändes som eftermiddag. Men det är väl så det är på vintern när solen knappt går över trädtopparna.


det såg ut som att världen hade fått på sig ett lager av små sockerkristaller


och katten har fått på sig sin långa vinterman

There's a wall and you just run through it



Smakprov från Shout out louds skiva Work som kommer 24:e februari nästa år (som man kan ladda ner gratis). Sounds great!

alltså åh.



måste se!

A nice beginning of a new month, 1st December!

Ikväll gjorde jag mitt första prov sen.. ja sen fleraflera månader tillbaka då jag gick i gymnasiet. Känns knäppt att tänka att man för tillfället inte lever i en värld med massa läxor, prov, redovisningar och sådant.

Provet var i alla fall supersvårt men JAG KLARADE DET, wiho vad skönt! Och pappa är stolt haha. Och jag med litegrann. Visar bildbevis imorgon, nu är jag så trött så trött. Skrev provet i över 2 h, kom nyligen hem och ska upp tidigt och jobba imorrn så nu måste jag sova!

Hoppas ni alla andra också hade en bra 1:a december

RSS 2.0