Last day of november

Today:
Satt upp julbelysning utomhus, ätit onyttigheter, monterat ner studsmattan (antagligen för sista gången eftersom den aldrig används), plugga till prov och pratat med dagiset (får jobba på onsdag, om jag inte hade behövt plugga så himla mycket så hade jag kunnat jobba idag och imorgon med..). Sjukt trött nu, god natt!

Första advent



Första advent och julkänslorna har inte riktigt börjat komma än, men det kommer väl.

Idag fick jag maila till företaget jag hade pratat lite med angående att jobba på Julgalan. Såg att den slutar så sent och att det tydligen var mycket svårare att komma från stan än jag alls trodde, så fick tacka nej väldigt plötsligt. Har dock inte fått svar än så får ringa imorgon bitti. Får lite skuldkänslor av det eftersom det blir samma dag som mötet är men vad ska jag göra..  

Idag var mor och jag på loppis och jag bytte mina stövlar jag köpte i veckan men inte blev nöjd med. Och igår var jag också på loppis, Vintage loppis i Skrapan med Michis, och på kvällen vart det bio med syster Anna. Har alltså fått lite för lite pluggtid än jag tänkt mig. Men det får jag ta igen nu, suck..


-

Känns som att dagarna på ett sätt flyter på nu. Ändå känns något på något sätt fel.

I put some new shoes on

Vet inte riktigt vad som hände när jag laddade in den här bilden i datorn, men nederkanten fick en grå rand.. well well
Jag har iaf köpt mig ett par stövlar som var på rea, 300 pix (tyckte det var ett bra pris!). De jag fick förra julen gick nämligen sönder väldigt snabbt så var i behov av ett nytt par.




Idag...

har jag inte gjort så mycket. Har städat och under dagen åkte jag och mamma ner till centrum och kikade. Jag var aspepp för jag trodde att de sålde alla leggins på Lindex för 79 kr, men det visade sig att det bara gällde två par som inte föll mig i smaken. Något annat som däremot föll mig i smaken var en skjortklänning och ett par skor som jag kan visa snart.

Förresten fick jag ett samtal från företaget Rent a bartender som jag ska träffa på måndag för ett möte angående extrapersonal under några helger under december. Spännande!

Julen flyttar in

Nu i helgen är det första advent, men redan nu har det börjat bäras in lite ljusstakar och stjärnor här hemma





Åh Uppsala, vi kan väl va Du med varann efter allt?

Idag åkte jag och morsan till Uppsala. Nästan first time någonsin för mig om man bortser från raka resvägen mot Uppsalas äventyrsbad när jag var liten.
Bilen skulle på bilprovning sen ville jag att vi skulle hitta till några affärer vid Stora torget, som vi inte hittade i virrvarret av gamla små gator åkandes i bilen. Tror dock att vi hade lyckats om mamma hade haft mer tålamod, men hon blev stressad av att åka i en hel ny stad med massa små gator. Kanske var det en ursäkt för att hon så fort som möjligt ville till IKEA och de större affärerna runt det, så så fick det bli. Gick i snigelfart genom IKEA för att jag var så himla trött (är fortfarande krasslig), men mor var glad för hon sa med jämna mellanrum "Åh här är det ju större än i Barkarby, mer uppbyggda kök, köksmöbler, badrum, sovrum.." osv osv.

Men det var en trevlig dag iaf. God lunch på ikea och så kom jag på mig själv med att tänka att Uppsala i alla fall ser okej ut, rätt stort (mycket större än lilla Åkersberga såklart) och mysigt med den gamla staden. Om man skulle hitta någon utbildning där så skulle det vara en rätt bra plats att bo på, inte alltför långt bort från Stockholm heller.

En helt annan grej: Gud vad jag hatar missade telefonsamtal! Inbillar mig alltid att det var någon som ringde angående något superviktigt som inte kommer höra av sig igen.. Jag måste skaffa ett ordentlig telefonsvar på momangen.

Jahapp...

.. så blev man sjuk igen! Min röst är helt trasig. Förkylningen ville visst vänta med att bryta ut på riktigt tills jag tog det lite lugnt efter de tre jobbdagarna. Tror inte att det var så smart att gå på stan igår. Men det var väldigt trevligt att träffa tjejerna iaf!
På kvällen gick jag hem till Michaela och såg en film, Ensemble, c'est tout. Audrey Tatou är så himla söt och en väldigt bra skådespelerska. Filmen var fin, men lite platt på något vis. 






Le petit tour d'Eiffel


hittade ett par mini eiffeltorn att ha i öronen

Idag så ska jag träffa Michaela och Jennifer för att ta en liten tur på stan. Kommer bli trevligt, känns som att det var ett tag sen vi sågs nu.

I have forgotten how good it could feel to be alive

En tjej på jobbet tipsade mig om den här låten, tyckte den var fin:
Biffy Clyro – Machines (spotify)

Love is a silly song







De tre senaste dagarna har jag bara suttit hemma och tittat på film,vilat och skrivit små citat och boktips på lappar. Men nu är febern borta så de tre kommande dagarna får jag jobba iaf!
Jag har bland annat sett en gammal film, An interview with a vampire med bla Brad Pitt, Tom Cruise och Kristen Dunst som var helt okej. Sen så har jag äntligen sett Män som hatar kvinnor som var precis lika bra som alla säger. Vill läsa böckerna nu som vi tyvärr antagligen inte har hemma.

The Boat That Rocked

TheBoatThatRocked.jpg image by frendel








Idag såg jag den här ganska så underbara filmen med något av de bästa filmsoundtracken jag någonsin hört.

Filmen handlar om en grupp DJs, bla The Count, Doctor Dave, Simple Simon Swafford, One-hour John, Midningt Mark och unge Carl. Filmen utspelar sig på Radio Rock-båten under 60 talet och gänget sänder illegal radio dygnet runt till Storbrittaniens befolking pga att BBC bara sänder pop 45 minuter om dagen. Detta är något som premiärministern ogillar starkt vilet leder till krig mellan dem.
Väldigt rolig film med massa bra musik, se den!

Höstbilder från landet (3)

Det är ju faktiskt redan den 16:e november, så jag antar att man kan säga att det är vinter nu? (För november räknas väl som en vintermånad, eller?) Tänkte därför ladda upp sista bunten med höstbilder från Norröra.



Det är ganska så värdelöst att tvätta sig på landet under de kalla månaderna. Man får värma vatten på vedspisen och använda stora baljor till tvätten. Sen får man stänga igen dörren till köket, be familjen att inte komma in och dra för alla genomskinliga gardiner som knappt hjälper. Men som tur är så är det väldigt folktomt den här årstiden så risken att någon skulle kika in är inte så stor.
Det är så det är på landet, lite bökigt och gammalmodigt. Men det är väl lite det som är charmen också.


<3

Och ute på ön ser man ut som en knäppis i djurmönstrade tights och röda prickiga gummistövlar, men det får man haha. (Förresten har mina stövlar gått sönder jättemycket, tråkigt! Mina favoriter, men tyvärr verkar det ju vara grymt dålig kvalité på dem..)



Grannarna (som inte var ute på ön) hade ställt ut massa grovsopor på sin tomt som skulle slängas, så vi var där (precis som de andra öborna) och tog för oss lite saker. Hittade den här gamla skrivmaskinen som tyvärr inte fungerade. Men fin var den.

Lite fler saker jag hittade. Älskar kopparna och assietterna av glas!

Farfar kom förbi på middag och fika

Och samtidigt bakade jag bullar för första gången


Se så fina dem blev, mums!


Vet ni att jag tycker mycket mer om vårt gamla hus ute på ön än det här hemma? Det huset är mycket mer hemtrevligt på något sätt. Kankse beror det på att det är över 100 år gammalt (vissa rum iaf) och att min mormor och hennes syskon är födda och uppvuxna där. Sen så ger blandningen av alla gamla och nya saker en fin känsla. 
Huset skulle iof behöva en rejäl upprustning, speciellt på ovanvåningen och trapprummet upp dit.. och kanske lite på utsidan också. Och så behövs det göras ett lite funktionellare kök samt tvättrum, iaf om mina föräldrar bestämmer sig för att bo där lite mer. Fast det jag tycker är tråkigt är att om köket görs om så kommer de fina gamla blå köksluckorna från 50-talet försvinna.. jag som älskar dem.


En tidig morgon fick vi åka hem med den lilla passagerarbåten Serena

Mormor

gaah

This really sucks! När jag äntligen har fått en hel veckas jobb bokad så går jag och blir sjuk. Hade kallfrossa hela natten och imorse hade jag 38,8 graders feber. Även om jag blir frisk inom ett par dagar så kanske dagiset fixar en ny vikarie för alla mina inplanerade jobbdagar nästa vecka. Ska ringa till dem imorgon bitti och berätta hur det ligger till så får vi se..
Inte kul i alla fall.

2012



Idag gick jag, mor och syster och såg den här filmen, 2012. Tror det är att ta i med att säga att den var jättebra, men bra var den iaf, spännande med massa coola animeringar.


Some new stuff in my iPod that lights up my day..

Ok, en sak.. Jag älskar att få in ny musik på iPoden. Att sätta sig tillrätta på bussen, kika ut genom fönstret på en grå novembermorgon men inte riktigt märka att den är grå eller att klockan är alldeles för tidig och att man är alldeles för trött. Bara sitta och lyssna igenom ett bra album för första gången och inte vilja stiga av förrens man lyssnat igenom alla låtarna utan avbrott.
Bussresorna påväg till jobbet med lite trevlig musik är ungefär det enda som kan rädda en kall morgon
(och jag kan inte fatta att det redan är november!!!)












freitag

Trots att det är fredagen den 13:e så har allt gått bra idag. Har jobbat ons-fre, jobbar hela nästa vecka, syrran fyllde år i onsdags och då var det släktkalas i huset. Imorgon blir det bio och ja.. det var väl en liten uppdatering om mig, något roligare har jag inte att skriva om för tillfället..


tuesday



Imorse åkte mor och jag till Norrtälje för att hämta vår katt Pontus som mormor och morfar hade tagit med från landet. Han har nämligen varit där ute själv (men matad av mormor) i dryga en vecka, för när vi skulle åka hem från ön förra måndagen så gick botten på kattburen sönder precis innan vi skulle gå på passagerarbåten. Och katten som ramlade ut for såklart iväg som ett sträck, och vi var ju tvugna att åka hem.. Men nu är min finis hemma och så nu är jag lite gladare, för oj så jag har längtat!

Resten av dagen har vi letat presenter i Norrtälje och Täby till syster som fyller år imorgon. Och jag gissar på att vi kommer få gå upp riktigt tidigt imorgon bitti och ge henne frukost på sängen, för hon brukar gå upp sisådär klockan tio i sex.. Kan inte säga att jag ser fram emot det sådär jättemycket.


This is it



Igår gick jag och Jennifer på bio och såg den här filmen på Sergel. Väldigt bra var den! Michael Jacksons turné skulle ha blivit riktigt cool kan jag tänka mig. Kul att se hur han arbetade, hur hängiven han är i det han gör och hur otroligt talangfull han är.


Höstbilder från landet (2)


Farmor och farfars hus


Lite onödig fakta, men det är faktiskt så att klimatet ute på ön alltid ligger några veckor efter, så löven sitter kvar på träden längre där än hemma





En av dagarna som vi var där ute så tog vi vara på lite äpplen och rabarber och bakade paj




Sen promenerade vi ner över gårdsplanen och bjöd mormor och morfar på fika


min fina kompis, mormor och morfars hund Bonzo




På deras väggar hänger gamla föremål i trä och metall. Vet inte ens vad hälften av de sakerna har varit till för, men jag vet att om man frågar vad det är så kan man få höra vad för historia de har bakom sig.
Här ovan är i alla fall deras gamla katt Frida. En mycket envis katt som blev väldigt lugn på sina äldre dar. Och om jag försöker minnas riktigt hårt så kan jag nästan komma ihåg hur hon luktade.


Och här är några bilder på min gammelmorfar, min mormors pappa. Tyvärr så hann jag aldrig träffa honom för han dog när min mamma var 12 år. Någon gång så ska jag ta och berätta det lilla jag vet om honom.


Resten av dagen så stajlade min morfar med sin nyinköpta hellikopter som han väldigt gärna ville att jag skulle fota och titta på. Och det hela fortsatte när jag skulle utomhus och och fixa. Då hängde han med och varje gång jag kikade bort en stund så sa han "Men kolla nu då Sarah!". Han är nog ganska stolt över sin nya leksak och hur snabbt han hade lärt sig styra den haha.

Höstbilder från landet (1)

Jag har ju varit så dålig på att lägga upp bilder här den senaste tiden så här kommer en bunt foton från landet. Tror jag får dela upp det i fler än ett inlägg, annars kan det nog se väldigt mycket ut



Tidiga höstar brukar vi alltid gå ut i skogen med svampexperten mormor och leta kantareller.
Det är faktiskt mer mysigt och rogivande än man kan tro






Jag äter ju inte särskilt mycket svamp men det är ganska kul att plocka och smaka på ändå. Jag tror att lite charmen med att göra mat med svamp eller baka t.ex. blåbärspaj och liknande är att man har plockat ingredienserna själv. Iaf så vi hittade faktiskt riktigt mycket kantareller, flera påsar som sedan rensades och stektes.


two past weeks

Har ju varit ganska så passiv här på senaste tiden så tänkte göra en ointressant update om vad som hänt (eller inte hänt- har ju faktiskt tagit det ganska så lugnt) förra veckan och denna. Så här har det stått i min kalender:

v. 44- höstlovsveckan
Måndag: Jobb
Tisdag: IKEA med syrran och mor
Onsdag: Jobb
Torsdag: Mörkernavigering för min båtkurs. Och det gick bra och var kul, men pirrigt!
Fredag: Åkte till landet på morgonen
Lördag: Landet
Söndag: Landet

v45
Måndag: Åkte hem från landet
Tisdag: Inventering på Vi butiken där mamma jobbar, tjäna lite pengar iaf. (Min hårddisk crashade, andra gången för mig. Ett års minnen i form av bilder, videor m.m plus massa annat material is gone gone gone. Inte kul.
Onsdag: Leta presenter till syster med mor i Täby. Åkte till Berns Salonger under kvällen för att se konserten med White Lies som jag och Michaela bjöd Jennifer på som förskottspresent.
Torsdag: Båtkurs (Jennifer fyllde 19 år!)
Fredag: Dagis ringde (äntligen! så trött på att vara hemma) så jobbade där hela dagen.

Och så idag, lördag: Lång sovmorgon (och typ uteslutit att jag kommer få maginfluensa vid det här laget, vilket hälften av min familj har. Skönt!)
Ska se Phoenix ikväll på Debaser Medis med vännerna, frågan är om vi kommer in utan krångel? Hoppas på det bästa! Ser fram emot konserten iaf, om vi kommer in vill säga. Annars kommer jag få ett psykbryt haha.


Let's dance like we used to



White Lies imorgon på Berns! Biljetter blev bokade idag i all hast precis innan de hann ta slut. Ser fram emot det riktigt mycket, var ett bra tag sedan man var på konsert ju.


idag är allt bara grått, kallt och trasigt

Rubriken säger nästan allt, men jag kan definera vad som idag är trasigt:

Min förbannade hårddisk. Den andra hårddisken för mig som har gått sönder nu. Förra gången, för ett år sedan ungefär, så kunde pappa rädda innehållet. Den här gången gick det inte, såklart. Det hade liksom varit lite för bra för att vara sant, och sånt händer ju inte mig.

Fällde lite tårar när jag kom på att alla bilder och videor, framförallt från studenten och sommarens festivaler, är borta. Alla vardagsbilder.. Och roliga knäppa videoklipp från ett nyår med de två finaste vännerna i mitt lilla rum.. Plus alla dokumentationer från vårens konserter. Oasis, Mando... usch ingen idé att rabbla upp allt. Så många grejer som förstärker ens minnen är borta iaf.
 
Tyvärr hade jag inte gjort någon backup på allt nytt material som har tillkommit sen senaste datorcrashen, så jag får väl skylla mig själv känns det som. I julklapp ska jag önska mig bidrag till en ny hårddisk. Och så önskar jag mig (tips till vännerna som kanske läser det här) massa bilder och videor från typ slutet av 2008 fram tills nu.

Hatar att något man tar för givet kan försvinna så jäkla lätt. Hatar att man är så beroende av dagens teknik, och att det ska vara så dyrt att laga att det inte är någon idé att ens fundera över det.

RSS 2.0