back from Paris

Bon soir mes amis! (god kväll mina vänner!)

Igår kväll kom jag hem efter 8 dagar i Frankrike. Vilken resa vi har haft! Paris var makalöst vackert, underbart, mäktigt, häftigt, super kul plus massa andra superlativ. Över förväntningarna, verkligen!

I morse slungades jag tillbaka till vardagen med en riktig fet smäll, fy fan vad oskönt det var. Upp klockan fem på morgonen för att sedan jobba. Vi har ju inte direkt haft en vila-ut-semester så har varit dödstrött.

Bilder från the city of love läggs upp till helgen, lovar.
Nu ska jag slänga mig ner i en efterlängtad mjuk säng. Ska drömma fina drömmar, längtar tillbaka som sjutton just nu, vill inte alls vara i kalla Sverige.


there's no time

Ena dagen vill jag att tiden ska flyga iväg snabbt snabbt snabbt och andra dagen vill jag kunna stanna tiden. Det finns för lite tid och allt går alldeles för snabbt.
Förmiddagen har varit jättelugn, jag och syster har solat på altanen och läst och ätit god lunch. Men sen så blev det kväll och man kommer på allt som man har glömt. Plötsligt blir allt så väldigt bråttom och man måste omprioritera saker som inte borde skjutas längre fram i tiden.
Måste lära mig att leva i nuet och sluta tänka igår och imorgon.

Fast det gör jag ändå. Jag ligger där i sängen och tankarna snurrar runt i huvudet. När tankarna berör allt mellan himmel och jord och gör så att man känner sig alldeles vimmelkantig, förvirrad och svag så finns alltid just den där tanken i bakhuvudet innan jag somnar. Som någon sorts försvarsmekanism. Som ett sätt för hjärnan att lura en att tro att det inte gör något, att det är okej. "Nya tag imorgon" viskar den. Alltid imorgon. En stor del av mänskligheten lever hela sina liv efter planerna inför morgondagen, nästa vecka eller nästa år.

Life is what happens to you while you are busy making other plans. Det är så fruktansvärt sant att det gör ont.

Tror ni att jag någonsin kommer lära mig av dessa så kallade insikter och börja leva och tänka på det sättet som jag borde? Svar: Nej, antagligen inte...

festfestfestival

Åh, jag fick en så väldigt somrig känsla alldeles nyss. Sitter och längtar mig bort till varma hav, ljudet av åror som bryter spegelblanka vattenytor, varma dagar och ljumma kvällar på bergshällar. 

Familjen har dessutom suttit och pratat vid matbordet om festivaler. Börjar bli lite sugen på det med! Musik och skratt i sommarnätterna. Syrran ska åka på festival för första gången i sommar så hon fick lite tips från festivalproffset själv (mig haha). Storasyster som jag trots allt är så blir man ju lite orolig för att fina lilla lillasyster ska vara uppe i Borlänge bland alla alkoholpåverkade drägg i knappt en vecka. Men det ska säkert gå bra, det gjorde det ju på min första festival.

För min egen del blir det (nästan helt bestämt) Hultsfred i sommar, jobbar under P&L veckan visade det sig. Synd att Hultan har lite trist line-up, men men. Kanske dags att kika på festival och buss/tåg biljetter ner dit iaf!

-glass-godis-onyttig mat-bränna sig i solen-jägerfrukost-krångla med tält-gyttja-svett-iskallt-jättevarmt-front row-skrika och sjunga-glassa i gräset-dammigt-väntan-gå gå gå-hoppa-springa mellan stoora och små scener-trängsel i publiker-köer-skratt-flumm-bajamajor-våtservetter-musik-pirr i magen-band+artister-födelsedagar-knäckemackor och räkost-buss-sova på tåg-tung packning-

Klart man ser fram emot det!

i have some thinking to do

Och ja just ja, håller på att kika på festivaler. Vilken ska man gå på? Tidsmässigt passar Peace and Love och Hultsfred bäst. Men vilken av dem då? Kommer nog bara gå på en i år så det vore roligast att gå på den med bäst musik! Börjar bli dags att lite smått bestämma sig eftersom det redan är maj (herregud, tidspress ja) och snart börjar väl biljetterna sälja slut..

Men det som mest upptar tankarna just nu är: Paris!! Efter många om och men så har vi ombokat vår resa till Paris- 17 dagar kvar. Hoppas det går vägen den här gången!

Och från och med imorgon börjar jag jobba heltid i två månader. Klirr klirr i kassan, behövs inför sommaren och hösten!

andra maj

Det är när gräsmattorna och trädens knoppar börjar bli sådär ljusgröna som jag blir lite smått stressad. Det slår aldrig fel, varit så flera år på raken. Men jag försöker ta det lugnt och faktiskt njuta av värmen och våren (och åh vad jag låter som en mormor! aja haha)

Valborgsmässoafton kurerade jag mig hemma, igår städade jag och såg på Avatar och idag har jag suttit i solen och läst, krattat hela trädgården (känner redan hur mina armar kommer bli förlamade imorgon, puh) och kollat lite KY utbildningar. Angående utbildningarna så märkte jag att man tydligen behöver olika sorters arbetslivserfarenheter för att ansöka. Otur.
Ungefär så rolig har min helg varit..

Förra helgen var jag på landet. Superskönt!! Hade inte varit där på länge. Kunde stanna en extra dag med mor, fre-mån. Vi firade bland annat mor (i efterskott) och far (i förskott) med släkten och åt påskmat. försenad påsklunch

tjocka feta släkten

klättrade på stegar och klippte äppelträd

gissa om jag hade saknat den här platsen!

RSS 2.0