lördag + söndag

Detta har min helg bestått av:

Lördag- Högskoleprov från 8.20-16.15. Gick riktigt riktigt dåligt! Jättesvårt. Fyfan det värsta jag gjort någonsin. Om jag gör det en gång till (men förhoppningsvis kan jag komma vidare med mina betyg för fortsatta studier) så måste jag plugga massor innan, vilket jag tyvärr inte hade gjort alls nu. Pga av provet så har jag typ fått nackspärr eller nåt nu.

Resten av lördagen var jag jättetrött. Struntade i att åka till Skansen för att se bla a Camp och Sugarplum Fairy för att titta på film hemma, The Assassination of Jesse James med bla Brad Pitt. Och den var faktiskt bra, lite annorlunda. Men gillade scenerna i filmen skarpt, vissa var verkligen vackra, läskiga och fängslande! Käkade också pizza som syrran och jag gjorde och släckte ner huset vid 20.30 (Earth Hour). Coolt att se att de andra huset i området också släckte alla lampor!

 
 

Och denna söndag har jag varit ute och farit i Täby. Köpt presenter till mor min som fyller år i morgon, köpt en tröja som jag ska ha på studentskivan och så la jag ut lite "flyers" för Jennifers och mitt projekt. Kvällen har bestått av städning och slå in presenter.

God natt!


torsdag

Idag har besökar antalet höjts drastiskt. Från typ de vanliga 13-20 besöken per dag så är den uppe i typ 130. Lindex klänningen var tydligen uppe på blogg.se's första sida meddelade någon.

Och jag måste vara dum för jag kan inte knepa ihop en Power Point presentation tills imorgon. Eller hade nog kunnat om jag haft mer tid, men nu så är det lite brist på just den varan.. Läraren får nöja sig med borschyrer från APU:n.

Sov gott!

Summer is the NY sky



Nu längtar jag efter varma vindar och söta sommarskor


Förresten, har någon något tips på några extra bra bloggar ni följer?
Det skulle vara kul att följa en blogg som man blir glad eller får mycket inspiration av. Som kanske har inslag av lite musik i sig, eftersom att det är något jag gillar väldigt mycket. Eller massa fina bilder. Eller kul pyssel. Ja något, lite av varje liksom.

Om ni själva är ute och letar efter något nytt att läsa så tycker jag att ni ska gå in på dessa som jag följer för tillfället:

Paperbackwriterr - Min vän Jennifer. Som förutom är bra på att vara en fin vän och lysa upp mina dagar i skolan är grym på att teckna! Bloggen jag följt allra längst

March-six -Michaela, min andra fina vän som jag känt längre än längst. Min bästa vän i väldans massa år och jag tycker att hon borde lägga upp fler foton på sin relativt nystartade blogg. Hennes fotoskills är otroliga! 

http://frisun.blogg.se/ - Den här tjejen har trevlig musiksmak och köper ständigt massa fina saker, det är så att man blir lite avundjuk hehe

Mango- Mysig blogg, fin stil, fin musik, fint pyssel

Mando Diao- Kanske bästa bloggen av dem alla! För en mando dyrkande tjej som mig så är det verkligen jättekul att följa deras blogg på aftonbladet under deras turné. "Mats! Du ÄR i din säng, du ÄR i din säng!" hahah gud, älska!

(Hoppas det var ok att jag länkade till er allihopa)

"My life is a fake Fendi"


Nu håller jag på att dö. Så trött och borde egentligen plugga. Ska halvslummra framför Sex and the city först

Och idag när jag satt i solen på en bänk på torget och väntade på bussen satte sig en man bredvid mig och pratade om dieter. Tydligen är ättika och frukt bra. Där ser man!

Hail the sunny days



Jäklar vad jag var produktiv under den här kvällen, tre inlägg, ovanligt! Men känner mig tvungen att skriva detta jag med efter att Jennifer påminnde mig;

Idag är det 15 mars. Om en månad, 25 april, så ska vi gå på konserten vi längtar till allra mest. Jag kan inte beskriva hur mycket jag har sett fram emot detta, hur mycket jag älskar det här bandet och deras konserter. Men om 4 veckor, då ni! Jag kommer vara lyckligast! 4 veckor är egentligen inte så lång tid om man tänker på hur länge vi väntat.. natten den 17e december var det tre skrikandes tjejer i telefonen, exalterade över VIP biljetterna vi fått helt gratis. Det var länge sen! Att vänta en månad till nu gör mig ingenting, för jag vet att det kommer gå snabbt.
Och när dagen väl kommer, ja då kommer jag typ vara ett sprudlande nervvrak!
Det är glada dagar som dessa man ska hylla lite extra

ett enda ont ord om dig har alltid fått mig upp i ringen



Alltså ååh Håkan på Popcirkus, fick två samtal efter programmet av min fina vän Michis som är där. Håkan spelade fler låtar (som inte visas på tv), fick höra genom luren bla Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din. Tydligen även ett stagedive från Moneybrother Andreas! Lyckliga människor som får se allt live inne på Debaser Medis!


Och appropå herr Hellström så är det just han som inspirerat mig till vad jag kanske ska vara på studentskivan. Hittade nämligen pappas gamla sjömansdräkt han hade när han gjorde lumpen. Håkan har ju både varit med på tv och gjort egna musikvideos, så det borde väl gå att räkna in i temat film/ tv profiler? Om inte är jag nån random sjöman. Får vara utklädd till en av världens finaste killar i smyg.
Plan B är att vara någon av tjejerna från filmen Tjenare Kungen. Ska ju på min och en till skiva i år, så jag får väl vara sjöman på ena och lite punk tjej på den andra. Känns skönt att ha några alternativ tillslut, efter all denna grubblande om utstyrslar.



Rätt stor skjorta som ni ser. Ska försöka fixa till det.. Och får kanske införskaffa mig en liknande hatt som Håkan?



Hippie from Lindex




Idag har det kikats runt i ett par affärer i Norrtälje och Åkersberga. Röda Korset i Norrtälje var en besvikelse, tråkigt.
Studentskivan närmar sig och då är temat "film och tv profiler". Jag har varit inne på hippe ganska länge efter att jag fick nys om fimen Hair där det bara är massa hippies med. Såg denna klänning på Lindex reklamen som har massa färger och mönster. Tänkte att den kunde ha varit något. Men i affären hade den inte alls de starka vackra färgerna, synd. Stor som ett tält såg den ut på också. Jag som hade hittat hela kitet på Lindex, massa accessoarer. Inte för att jag hade köpt allt, är ju ganska så pank..
Men nu har jag kommit på en annan utstyrsel för skivan iaf, lägger upp bilder senare.

Allt är från Lindex



Och hörrni allihopa missa inte Popcirkus på svt nu ikväll, Håkan Hellström och Moneybrother är där!

Come on lexxo, you got next-o?

I lördags var det en heldag ute på Djurgården. Tack och lov att det inte var så kallt och att solen var framme rätt mycket. Vi köade utanför Cirkus hela dagen, sen släpptes vi in och fick platser längst fram vid scenen. Vad vi såg? Franz Ferdinand! AWESOME NIGHT!



Bild: Olle Kirchmeier, Rockfoto.nu



Ulysses


KLICKA

No You Girls

Bite Hard

And nobody has ever taught you how to live on the street



Bob Dylan på Globen just nu i denna sekund. Fick nyss ett samtal från mina två vänner som är där nu. Fick lyssna på A Rolling Stone. Jag hade velat vara där med dem!!




How does it feel
How does it feel
To be on your own
With no direction home
Like a complete unknown
Like a rolling stone?



C’mon let’s get high



Igår: Fick hämta studentmössorna!

Idag;
Biljetter till studentskiva börjar säljas iväg (hoppas), börjat med projektarbetet igen, polisen kom och hämtade smal herrelös katt hemma hos oss, mando diao konsert live på internet (råkade bara kolla lite. lyckades slita mig), dagens tummen ner: mando diao fanbloggen förstör allt. hört rykten om spellistor om mandos konserter på den. råkade se en rubrik med en låttitel fast jag inte ville. dåligt. en mindre läsare på den bloggen tills 25 april är över. japp.

Imorgon: Franz Ferdinand på Cirkus!!


Partysugen?

Boka er studentskiva på Club Toxic!

Har du eller några kompisar lust att festa loss som filmstjärnor eller tv profiler en kväll tillsammans med massa partysugna människor? Studentskivan på Toxic den 31 mars närmar sig, kom och fira den kvällen med oss!



Nu har studentskivorna börjat dra igång. Passa på att gå ut en kväll med massa människor där humöret inte kan vara högre, partaja på en skiva!

Vad: Studentskiva på Toxic/ Hirschenkeller
Tema: Film/ tv profiler
När: 31/3
Tid: 22- 03
Var: Blekholmstarassen 15, T- bana T- Centralen, Stockholm
Pris: 120 kr för en biljett

Intresserade? Kommentera eller skicka mail till [email protected] för att köpa en biljett nu i veckorna innan skivan.

18 års gräns, annars är alla välkommna!

 
http://www.hirschenkeller.se/klubb/default.aspx?mode=html&head=25

this is not my lucky day

Måste säga att det här har varit två väldigt jobbiga dagar som start på veckan. Ångest, panik och stress. Kommer tillbaka från en veckas lov och möts av olidliga mattelektioner där man fattar nada, och blir ruinerad av sina pengar pga den kommande studentskivan. Jobbigt att den är så krävande, och att vi ligger lite back just nu så att det pratas om extrautgifter. Det har jag inte lust eller råd med. Just nu ligger jag ute med pengar för biljetterna som ska säljas. Festivalkassan är lidande. Lika med död. Den är tom nu. Det blev jag väldigt ledsen över. Hoppas den fylls på om biljetter lyckas säljas.

Fick för mig att sälja min Franz Ferdinand biljett pga av pengabrist. De tankarna sved. Nu när jag lyssnar på dem så ångrade jag mig. Så det blir nog inte av.

My weekend

I fredags träffade jag min syssling Jonna vilket var väldans kul! Vi hade inte träffats sen förra hösten, alldeles för länge sedan. Mötte upp henne i stan, kikade in i ett par affärer sen såg vi på bio på Sergel. I taket lyser stjärnorna, rolig men väldigt sorglig film. Läste den boken när jag var sisådär 14-15 år (storbölade den gången), både boken och filmen är väldigt bra. Verkligen hela salongen satt och snyftade. Jag hade tårar i ögonen men lyckades faktiskt hålla dem borta från kinderna, duktigt. Efter bio var det middag, Fuccacia tror jag det hette, i Kungshallen. Mums! Sen åkte vi hem till hennes etta (som var nybyggd och jättefin!) i Sköndal bortåt Globen, åt popcorn, tittade på Ciao Bella, lyssnade på bra musik, läste gamla brev och hade kul. Sov över där till lördagen som startades med frukost, glass och film. När man bor själv får man äta glass på morgnarna, vilken lyx! Åkte därifrån vid 14 och kom hem till mig, där det var mycket tråkigare. Morsan blockerade tv:n med Melodifestivalen hela kvällen, usch.


    
 
 (denna fotad av Jonna)



Andas, jag kan inte andas

Vi kommer att dö samtidigt - för mig 2007s sommarlåt.


En till härlig och väldigt fin låt från 2007 är denna med Annika och Markus



från Parksommar -07. där var jag med min vän michis. nästan första konserten jag varit på. fina minnen. vet inte varför men just den sommaren och kanske även det året kändes så himla enkelt och lätt. Inte för att 2007 är året jag värdesätter mest. hittils så har 08 varit det mest underbara året om man tänker på allt vi upplevde då, alla fina musikminnen. Men 07 hade vi precis slutat 1:an och allt var liksom.. enkelt.

I morgon börjar skolan där jag inte har varit på 6 veckor, alltså 1,5 månad. Sjukt länge egentligen. Och en sjuk ånges infinner sig självklart en söndag som denna. Som en vanlig söndagsångest men flera gånger värre. Undrar hur det blir med sömn i natt. Ni som haft ångest/ panikattacker vet att det inte är kul. Och har man väl fått det en gång är det så lätt att få det igen. Jag har haft det 3 gånger det här året, alltid på nätterna. Men ska ta och gå ut på en promenad ikväll och varva ner innan jag går och lägger mig, inte alltför sent, för att försöka bli av med stressen. Borde egentligen motionera mer för det ska ju tydligen vara väldigt bra mot sånt här.

hurry up let's go

Vad mysigt det är när det äntligen börjar bli lite vårväder! Idag har jag gått på en liten promenad med katterna och lyssnat på härlig musik. Nu ska jag käka lunch och börja packa ner lite grejer för kvällen. Ska bli kulkul!




Allt detta fick vi från praktiken under den tiden vi var där. Lyxiga grejor som Graham Webb och Sebastian, det ni! Nu luktar mitt hår godis, mums

The Strokes

The Strokes satte sig tydligen i studion i februari i år för att börja med sitt fjärde album!

Antingen är jag helt efter, eller så har jag helt enkelt förträngt att någon faktiskt berättat detta för mig.  Började lyssna på The Strokes igen efter ett långt avbrott bara för några dagar sedan, och funderade faktiskt över varför det varit så tyst från dem under flera år. Men äntligen är det saker på G! Nu är jag glad, undrar när albumet kommer.



(Läste iaf lite om nyheten på deras egen hemsida efter att jag hade sett det på den här bloggen)

"The Strokes' frontman Julian Casablancas and guitarist Nick Valensi started writing new material for their band's forthcoming new album in the latter stages of January 2009, which they were set to go in the studio to finalize in February of the same year."
-Wikipedia (sidan som alltid är lika bra när man vill få något bekräftat snabbt haha)

Congratulation Mr. Major you savior, betrayer

Idag har jag skramlat ihop prylar som ska säljas. Nu ska jag bara klura ut hur man lägger upp dem på Tradera.

Och imorgon ska jag möta upp en vän i stan som jag inte träffat på länge, det ska bli väldans kul!





den här tröjan älskar jag. give it to me!

what future?

 


Vad är det för fel på vädergudarna, har de inte hört att jag inte vill ha mer snö?! Tydligen inte.

Idag åkte jag med Jenjen till Stockholms Universitet för Öppet Hus. Ett riktigt sort ställe med massor av program/kurser. Men blev jag klokare på vad jag vill plugga efter gymnasiet? Nej. Men det jag har kommit fram till är att jag kan läsa enstaka kurser som är roliga tills jag vet vilket program jag vill hoppa på. För jag tänker inte välja något förhastat. Det får ta den tid det tar tills jag tänkt ut något.




"Undrar du också? 200 program och 1900 kuser ger dig svar."

Nej, jag har inte fått några svar. Jobbigt att vara så himla förvirrad över framtiden.
Vad vill jag bli när jag blir stor?

random

Gratis är godast?


Att de inte delade ut gratis Kellogs snacks vid tunnelbanan tidigare, dom var jättegoda! Hade varit perfekt på jobbet under de veckorna jag praktiserade där när man behöver en liten sockerkick ju


Så här har det sett ut i vardagsrummet på nedervåningen de senaste dagarna. Såg ut som värsta hacker placet. Eller lan-lyan. Men det är som så att pappa hade tagit hem jobbets datorer som ska installeras. Så jag har hjälpt honom lite i helgen och för detta får jag 100 spenn. Många bäckar små! Den här röran av sladdar och maskiner har försvunnit nu som tur är. Har ju varit inbrott på gatan för någon vecka sedan, så känns lite sådär att ha massa datorer ståendes vid fönstren här hemma.
 
 



Och min syssling berättade för mig för nån dag sedan om en amerikansk romantisk/komedi film hon sett, "Over her dead body". Tydligen så måste regissören ha gillat Sverige för i filmen var både IKEA tecken och en Mando Diao låt med. Undrar om Mando själva vet om det. Jag frågade iaf vilken låt det var och hon hänvisade mig till imdb.com, där jag hittade detta.  Så tydligen har Mandos låtar varit med i iaf 3 filmer, det tyckte jag var lite kul!  Ska nog ta och se någon av dem nån dag.
http://www.youtube.com/watch?v=u3dmuIOYOyk&feature=related var visst bara en liten del av låten (i början av klippet och 0:30)

Helt random onödigt inlägg egentligen, men aja :P


trevlig måndag

Första lovdagen idag! Mitt sportlov är förvisso ett par veckor försenat men fan vad skönt att vara ledig en måndag tillslut när alla andra går till skolan. För att göra denna dagen bättre så har jag åkt till centrum och fick träffa hela tre fina flickor, inte två som planerat. Den första som välkomnade mig in hem till sig var Jennifer som hade en jättemysig tröja som jag vill sno haha. Och hon presenterade mig för Wilma, hennes nyinflyttade kattunge. Vad söt och liten den var! Man glömmer verkligen hur små dem är i den där åldern. Tänk att mina har varit det. Nu behöver den ena av dem bantas ner också för han är lite för tjock. Inte så liten alltså höhö. Efter någon timma kom en till glad tjej, Michaela. Väldigt trevlig eftermiddag! Och trevligheterna fortsatte när jag åkte till IKEA med mor och syster för att köpa en hylla. Åt mumsig middag, god efterrätt och hittade fina saker som jag vill ha. Men inte kunde köpa, blä.



Hemma hos Jennifer

Gillar den här bilden på Jennifer, hon är fin!
 
Och katten var lagom speedad, sladdade på golven, hoppade upp i luften och somnade tvärt mitt i allt. Ja, det är ju så dem är när de bara är 12 veckor gamla
 
 
 
På IKEA, mumsig chokladmoussekaka och en syster som inte ville vara med på bild.
Det här var min måndag det

This street tells the same old boring tale that has failed in so many ways of life



 
(mobil bilder)

Förutom att sista praktikdagen var i fredags så träffade jag upp Michis efter jobbet. Hon slutade senare än mig så jag åt smörgås, lyssnade på musik och läste i en skön soffa uppe i Kulturhuset. Mysigt. Tillslut begav jag mig till Slussen där Michis och jag strosade runt en snabbis och kikade in i ett par second hand affärer. Sen tog vi en liten bugare på Donken, gick till Pet Sounds och upptäckte att cafét Louie Louie tyvärr var stängt. Hamnade tillslut på Café 60. Inte helt fel. Ömma fötter och mätta magar efter te och stora bullar. Mysigt var det! Vi åkte hem med Mando Diao i öronen (firade ju att det var 1 år sen vi såg dem på Cirkus) och tittade på film hos henne. Sen gick jag hem till mig kl 1 på natten. Riktigt trevlig dag!

Nu är det verkligen dags för mig att sova, ska ner till centrum för att träffa två söta flickor imorgon!





Låten som alltid kommer påminna mig om den bästa konserten
i mitt liv på Cirkus den 6 mars 2008.



You are above and beyond me

Hejdå praktiken

I fredags var det som sagt sista praktikdagen.. Det har varit tidigatidiga morgnar och långalånga dagar i 4,5 veckor. Kan sammanfatta det hela med att det har varit otroligt lärorikt, man har lärt sig nya saker varje vecka. Kreditering, kvittering, lägga upp norska rabatt/bonus avtal, maila sega säljchefer i Norge m.m. Första dagarna/veckan var faktiskt ganska jobbig innan man kom in i allt. Massa nya saker och man var ständigt rädd att göra något fel och sabba för hela företaget. MYCKET ANSVAR! Och så har vi ju blivit upplärda bla av en norsk tjej. Jag som suger på att förstå norska. Haha den dagen var sanslös, hon skulle börja med att lära upp bara mig. Förstod inte ett ord hon sa. Men det gick bra det med tillslut, även norska lärde man sig att förstå efter ett tag!

Här kommer massa bilder från praktiken, som jag klarade tack vare vännen nedan;
(mobil bilder)

   
Jennifer som nyss fått linser
 
 
Väldigt fina lokaler.  På bilderna syns lite inredning och produkter som kunder kan köpa till sina salonger
  

skönaste soffan och lilla köket
 
matrummet på högra bilden
 
På fredagar bjöds det på mumsiga mackor
 
Min dator och massor med arbete  
  
Jennifer vid bussen efter hennes sista dag
 
I fredags dagen efter fick jag också säga hej då till Hangövägen, Hurricane konsten på de välanvända post it lapparna (har nog aldig använt så många lappar som under dessa veckor) och soptunnan jag pimpat
 

Japp, det var det. Fick också en liten present när jag gick, kan lägga upp bild på det imorrn

One blood, one heart, one soul


foto: rockfoto.nu

För ett år sedan fick jag uppleva den bästa konserten i hela mitt liv. Antagligen kommer den kvällen den 6:e Mars 2008 inte kunna slås någonsin. Men den som väntar får se, vem vet hur det blir den 25:e April.

Jag sitter ensam på jobbet och drömmer mig tillbaka. Ska göra klart det sista här, sedan snacka med ena hanledaren när hans möte nu är klart. Så vi får se om jag lyckas sluta tidigare. Idag är det sista dan här på praktiken, sen blir det en veckas lov! Och senare så ska jag möta upp Michis här inne i stan. Bara för att det är en sådan speciell dag idag så ska jag fika för pengar jag inte har

But only if you're a little bit in lalalalalove with me



Hon var ju bra ju, den där Lykke Li. Alla har väl redan lyssnat lite på hennes musik vid det här laget, men inte jag faktiskt. Så idag och igår har det lyssnats på hennes skiva Youth Novels. Jag gillar den


Ready for Insane?



För någon dag sedan läste jag om Grönalunds stora nyhet för 2009. Den nya berg- och dalbanan Insane håller på att byggas upp och beräknas vara klar till premiären den 25 april då det ska bli invigning.  Jag klickade mig in på http://www.goinsane.nu/ där man kan läsa om banan, följa bygget live och spela in skrik för att vinna en plats i reklamfilmen om Insane.

Eftersom att jag blir som ett litet barn på nytt när jag är på Grönan så var min första reaktion om denna nya åkattraktion "Åh vad kul, äntligen en ny berg -och dalbana på Grönan!"  Men efter att ha läst lite till så blev min reaktion en mer skräckblandad förtjusning. Man åker tydligen framlänges, baklänges, spikrakt upp och ner och snurrar runt. Den kommer att stå vid strandkanten (så att det känns som att man åker rakt ner i vattnet, fyfan!) där Vikingen tidigare stod. "Vikingen", är det Vikingagungan? Den vill ju jag ha kvar! Iaf, det låter helt klart häftigt och Insane ser framförallt inte ut som en vanlig berg- och dalbana. Den är byggd på höjden och banan är en s.k "Zac-Spin" typ,  man åker vid sidan av spåret, och passagerarna sitter rygg mot rygg på båda sidor av rälsen. Ingen åktur ska tydligen bli den andra lik då sätena roterar kring sin egen axel beroende på G-krafterna i banan och passagerarnas vikt.  Den här banan ser ut att vara riktigt spännande att åka! Frågan är om man vågar?


Nu minns jag, jag förstår inte kärlek. Inte det minsta

Igår tittade jag på jättevackra flygbilder från mitt landställe Norröra som min syssling hade tagit under dagen. Lite avundsjuk blir man allt! Skulle vara riktigt häftigt att åka i ett litet plan över skärgården. Nu planeras det att åka ut dit några dagar under lovet nästa vecka.
Har också lyssnat på finaste låten på länge! Tack vare Spotify upptäcker man låtar då och då med sina favoritartister som man aldrig hört förut. Den här gången var det "Båda sidor nu" med Håkan Hellström. Den är så otroligt vacker! Jag måste ha den.


utökar min näst intill obefintliga skivsamling

RSS 2.0