kristineberg

Hej hej! Just nu sitter jag i en lägenhet i Kristineberg. Hälsar på vännen Michaela som bor här i några veckor. Kom hit igår då jag åkte direkt från landet. Imorgon åker jag ut till ön igen. Har varit en riktigt seg dag idag med pizza, tv, film, jättegod vaniljvispglass och så fick jag finfina efterskotts presenter av henne. Vi kom nämligen hem klockan nio i morse efter en lång utekväll som inte riktigt blev som vi hade tänkt oss. Men jag kan i alla fall berätta att vi kikade vi förbi Isabels avskeds "fest/get together" på Grärdet  eftersom att hon och hennes flickvän ska flytta. Efter det så satte vi oss på en tom liten pub, Theodora, och lyssnade på massa Michael Jackson låtar och drack Jinx, väldigt gott! (P&L flashbacks hehe). Sen hade vi himlans kul på Trädgården som jag besökte för första gången (kul och annorlunda att klubben ligger utomhus under en stor bro och så får man lite festival känsla med lite livemusik och bajamajor hehe). Michis fixade in oss fast det var 20 gräns, plus att vi kom innan kl 20.00 vilket betydde gratis inträde, det var bra hehe. Sen började vi bege oss hem, men bestämde oss fär att kika förbi Ace där det troligtvis skulle finnas lite bekanta. Vi fick för oss att skippa betala inträde där med så vi hoppade över staketet till klubbens uteplats/rökruta med hjälp av snälla människor medans vakten uppehölls. Fan vad bra vi kände oss haha, och bra gick det ju. Stannade där tills dem stängde vid tre och det dansades till favoriterna.  Det var väl ungefär det som är värt att nämna om kvällen, resten blev bara snurrigt, oplanerat och konstigt så det behöver vi inte ta upp.

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel

-

Det blev en tripp in till stan i alla fall. Hann inte gå runt och kika så mycket idag men hittade iaf två reaplagg på Top shop. Nu sitter jag och tränar på munspelet, ganska svårt att hitta bra tips på nätet. Om någon som läser det här råkar kunna en bra lär-dig-spela-munspels-sida, länka! Nu ska jag se på film eller tv, hejdå och godnatt

min Huckleberry vän

Nu är jag hemma från landet ett par dagar! Soligt och blåsigt väder här. Funderar på att dra in till storstaden en snabbis för att kika på lite rea. Har kommit fram till att jag verkligen har ont om bra sommarkläder. Misstänker att om jag åker in till stan så kommer jag köpa just andra saker än kläder för sommaren, så typiskt mig. Skulle behöva ett bar sommarskor också eftersom att jag har lyckats slarva bort mina skönaste på något mystiskt sätt. Vi får se vad som händer, nu är det iaf duschen som gäller!

Och ja juste, lyssnade på Håkan idag för första gången sedan Peace and Love. Kom på att jag knappt skrivit något om den festivalen, eller lagt upp någon bild. Får passa på att göra det nu under tiden när jag är hemma.

Loppis!

Hoho! Nu har jag äntligen haft min skärgård/trädgårdsloppis! Jag, mor, syster och mormor hade ju lyckats samla ihop riktigt mycket grejer så det är fortfarande rätt mycket saker som vi har kvar. Men det har blivit en hel del sålt också, nästan hälften! Vi hade öppet från 11-14 både lördag och idag, söndag. Igår gick säljandet allra bäst eftersom att det var så fint väder och alla öborna var ute och hade städdag så då var det många som passerade. Idag har det varit molnigt men det var några turister som köpte lite. Men det var riktigt kul med loppis faktiskt, så enkelt att anordna och man tror inte att man ska få ihop så mycket pengar. Öborna sa att det var den bästa loppisen som Norröra haft, så vi kanske testar det igen en dag senare i sommar. Och någon önskade lite kaffe och fika som vi kunde sälja, så då kanske det blir det med! Blir till att kolla alla skrymslen och vrår hemma efter fler saker att ha på loppis.
 
Igår, lördagen:




Söndag:

idag var vädret lite molnigare och det var nästan bara turister som kom förbi. öborna höll sig inne

torsdag

Idag har jag satt upp lappar på ön för vår loppis. En familj som såg det sa att dom kommer, så då kommer vi iaf ha fyra kunder haha. Hoppas det säljs lite på lördag och söndag! Min hals har förövrigt grötat till sig så den klöser när man sväljer, aj aj. Nu ska jag gå ut med lite skottkärror, adjö! 

-

Nu har jag varit sjuk de senaste två dagarna när det har varit fint väder här ute på landet. Feber och ont i halsen, festivalsjukan har slagit till hehe. För att kurera mig ligger jag i skuggan och läser massa böcker, går på loppis (och fyndade 5 kr bok), lär mig spela munspel och planerar loppis.

Hultsfredsfestivalen -09

Lite bilder från Hultsfredsfestivalen! (8-11 juli)


Första festivaldagen, onsdagen.

Vi gick runt i två timmar för att hitta en mataffär som man inte behövde stå i kö i för att komma in i. Willys blev det där vi köpte lite "mat" att bunkra upp med för ett par dagar. Glass på en gräsplätt i perfekt festivalväder; lagom varmt, moln och lite sol.

Under onsdagen såg vi följande band: Dropkick Mupphys (ursäkta men usch vad dåliga dom var), Gossip (på håll), Franz Ferdinand (väldigt bra som vanligt!), Kings of Leon (överraskande bra, bästa den dagen!) och lite av Cult of Luna (som inte är min typ av musik).

En regnig torsdag. Tycker att alla ska ignorera hur crappiga mina bilder med denna kamera blir.

Under den dagen såg vi (om jag kommer ihåg rätt); Maia Hirasawa, Priscilla Ahn (fint!), Peter Bjorn and John (dansande trion där uttjatade Young Folks var bäst hehe), The Federales (bra musik, bra live!), Hello Saferide (på håll), Regina Spektor (så vackert!), The Killers (helt jävla överraskande bra, bäst!) och lite hip hop, Ludacris.


Fredagen- vi fick gratis Moodie smoothies, mums!
Under fredagen såg vi: Markus Krunegård (spelade lite nya låtar, kul o bra som vanligt!), Anna Ternheim (spelade fina covern på Shoreline), A Camp, Mando Diao (kommer inte ihåg så mycket egentligen haha. men det var kul!), The Sounds (favoriter back in the days, coola live), Timbaktu.

Lördagen- efter några dagars regn blir det så här mysigt i campingen
Petter

Längst fram på Ice Cube. Kände mig lite malplacerad haha


Sahara Hotnights

Vänta på Klaxons

Under lördagen såg vi (ungefär): Petter, Adiam Dymott, Promoe, Ice Cube, Sahara Hotnights (hade velat stå längre fram), Klaxons (de var bra, men hade av någon anledning lite större förväntningar på dem), Lars Winnerbäck

Donuts dags för tjejerna

And that was it! Riktigt grym festival. Jag hade väntat mig att Hultan skulle vara vildare och stökigare än Peace and Love festivalen, men det var den inte alls. Kan inte säga riktigt vilken av de två festivalerna jag har varit på i sommar som var bäst. Men ett plus med Hultan var campingsystemet, knappt några köer in till camping/festivalområde och korta gångavstånd vilket var skönt! Hur som helst så har allt varit riktigt lyckat och jävligt bra! Längtar tillbaka till det.

No more camping

Nu är jag tillbaka igen! Kom hem från Hultsfredsfestivalen igår kväll. Har varit en helt awesome vecka! Sitter ute på landet nu och njuter av bekvämligheter så som säng, tvål, riktig frukost (som inte består av torrt knäckebröd och vatten/festis). Och vad jag har saknat mitt täcke och kudde! Kommer inte sakna sovsäcken och fuktiga tältväggar på ett tag, haha. Det här var väl sista festivalen för i sommar. Som jag sa till Jennifer; festivaler är som ett smörgåsbord. Det bjuds på all möjlig musik på de olika små och stora scenerna, det är liksom bara att "ta det man vill ha". Det kommer jag att sakna. Och det faktum att man kan se konserter fram till klockan två på natten. Och festligheterna, skratten och att det finns mat dygnet runt (fast är riktigt trött på snabbmat nu iof) . Säkert massa fler saker jag kommer sakna. Lite bilder kommer!

Borta bra men hemma bäst. Känns det som nu i alla fall.


Glöm inte att Broder Daniel inte kan dö



Igår gick jag och Michaela på loppis, sen åkte vi in till stan och kollade på lite reor och käkade. På kvällen såg vi dokumentärfilmen Broder Daniel Forever. Mycket bra dokumentär, den gillade jag! Henrik är fin när han ler och skrattar vilket han gjorde genom hela filmen. Det har man inte sett så mycket av förut. Och han säger så många fina saker. Alla ord ur den där munnen känns så poetiska, fast han nästan pratar som en liten pojke. Och grym musik var det, från avskedskonserten på Way out west festivalen förra sommaren. Tror det var Whirlwind jag fick höra igenom en mobiltelefon på Roslagsbanan då. Där hade jag själv velat vara! 

Jag blev lite nyfiken på om Berggren kommer köra något soloprojekt i framtiden. Under filmen frågade Henrik bandet om de inte skulle vilja göra en till skiva, eller att de ju måste hjälpa honom om han ska göra nåt själv.

rest in peace Pirate Bay

För några dagar sedan fick jag reda på att Pirate Bay har sålts! Jag är arg!  Det har sålts till ett företag som ska göra tjänsten gratis, ge pengar till dem som delar filer och att man kommer behöva betala för att ladda ner.. Förstår att de tre personerna som grundade Pirate Bay behöver sälja nu för att kunna betala de massa miljoner kronorna de fick i skadestånd/böter.. men ändå. Och som nedladdarna och utdelarna från PB själv sa på nyheterna, de kommer bara söka sig till nya nedladdningssidor eller starta nya.

I will follow them.

the past days

Hallå! Det var rätt länge sedan jag var hemma nu. I söndags (då jag fyllde år) kom jag hem från Peace and Love festivalen! (kommer ett eget inlägg om det senare med bilder och någon video kanske- som jag själv ännu inte hunnit kollat igenom än).  Kan säga att det var en riktigt trött Sarah som stapplade in genom dörren med hela huset för mig själv. Syrran var i Göteborg, mamma på landet och pappa på jobbet och på en Pet Shop Boys konsert. Men tur var väl det, jag hade ärligt talat inte ork att prata med någon alls just då. Duschen och sängen var grymt efterlängtad!

Dagen efter, i måndags, åkte jag ut till landet på morgonen. Då vart det födelsedagsfika i trädgården med lite presenter med mor, mormor och morfar. Var där i tre dagar med jättefint väder och bad (första doppet!). Så jag kom alltså hem igår kväll. Festivalväskan ligger halft uppackad i världens kaos här på rummet, så den måste jag ta hand om idag. Nu håller jag på att plocka ihop saker i garaget som jag ska ha till min och mormors loppis om två veckor.

Vi hörs senare!

Just det, höll på att glömma:
Fick tips om en låt av en kille som kallar mig groupie. Tyckte att låtens titel passade idag, den heter just "Thursday". Fin men sorglig text.


RSS 2.0