how many broken dreams and wasted hours waiting

önskar att jag hade all fakta i handen, kunde slänga det på bordet och säga "så här är det", sen gå.

new backpack

Igår var jag på Kanalens Dag med vännen Michaela. Vi kikade förbi en baklucksloppis. Där hittade jag den här ryggsäcken, för 20 kr. Tyckte den var värd det.



Alla dessa små bevis på vår vänskap

Jag har alltid varit dålig på att dela in inläggen i kategorier när jag bloggar. Förvisso har jag bara två men ändå använder jag inte den ena, allt kommer liksom bara in under Allmänt. Men nu tänkte jag skapa en kategori och försöka använda den; böcker och film. Jag gillar ju att läsa och gör det relativt mycket. Samma sak med film.  Så jag tänkte ha den här kategorin för att tipsa om lite såna saker.

För ett tag sedan, kanske i början av sommaren så läste jag ut den här boken



En bok som handlar om två vänners liv, från när de träffas som små tills de blir vuxna. Man får följa med genom skolan, familjeproblem, första förälskelser, karriärer, män och barn.
Jag brukar egentligen inte gilla den här typen av böcker där man följer människors liv, men den här var bra! Man får liksom läsa lite i taget. Jag tror att de här två väldigt olika karaktärerna gjorde den här boken så bra. Och deras speciella vänskap. Deras lyckliga stunder och smällar vänskapen får ta. När man lovar varann att vara hundra procent ärlig men så händer det som man inte ens kan berätta om för sin bästa vän. 
En bok som man kan sympatisera med och känna igen sig i.
Ett litet tips.


blah..

.. ska jag behöva vara social hela kvällen mot våra gäster? Gud vad jag inte orkar. Dessutom ska dom sova över, wihu vad kul

-

den här lördagen är skit...
och jag hade kunnat göra den riktigt dålig för någon annan.
men det gör jag inte..
mer än så kan jag inte säga.


a messed up kid with no ideals at all

Snart ska jag träffa Jennifer som har varit utomlands i en vecka, det ska bli kul! Vi ska in till stan, kanske lyssna en liten stund utanför Popaganda (önskar att jag hade råd med biljett). Vi får se vad som händer :)

arbetsförmedlingen

Juste, idag var jag nere på Arbetsförmedlingen. Jag ska gå på introduktionsmöte den 10:e september och så har jag fått en handledare som heter Lotta som jag ska träffa någon vecka efter det. Och så fick jag en grön mapp med lite tips och hjälp häften i. Synd att jag inte visste eller hade tänkt på att gå ner dit i början av sommaren, då hade jag fått extra bidrag vid det här laget. Aja.. Nu hoppas jag på att dom kommer kunna hjälpa mig med mina frågor och så :)

En helg på landet, del 1

Förra torsdagen åkte jag ut till landet och var där över helgen. Umgicks med mor- och farföräldrar, stickade/virkade, njöt lite av solen, läste och bakade.

På fredagen tog vi båten med farmor och farfar och min faster plus sambo till en liten skärgårdsrestaurang på en ö för att äta middag.


Fasters sambo, min farmor och faster.
På vägen dit drack vi god bubbel som skvätte lite överallt när det skumpade


Jag vet inte om det hade blivit något fel med bokningen eller om det var fullsatt inne men vi fick sitta ute och äta. Lite kallt, men med filtar och varm mat så vart det skönt. Sista middagen utomhus för sommaren kanske? Bäst att passa på sålänge det går.


Bilderna blev lite mörka (har tyvärr inget program att fixa dem i). Här är iaf min farmor och farfar





farfar och pappa


det kom förbi lustiga passagerarbåtar som kunde fälla upp fören


Sen kom middagen. Hela bordet åt på plankor..


... förutom jag och farfar som åt barbeque ribs. Vår mat såg kanske inte lika god ut, men det var den. Nästan första gången jag åt det. Dock vart man väldigt kletig (såklart) så det kommer jag kanske inte att beställa igen på ett tag.


Jag var tvungen att röra mig efter att ha ätit min stora portion. På restauranghuset stod det att ön hette Ingmarsö


Hela sällskapet


Efterrätt

Min familj delade på glass och chokladmousse. Gissa om vi var mätta efter allt det här, knipande magar.
Under kvällen såg vi också en säl som simmade förbi restaurangen. Första gången jag såg en, kul!
Allt som allt var det en trevlig kväll med släkten :)

Ny bloggdesign!

 Ja, inte för att den är mycket att skryta över. Men jag kände att jag behövde byta. Så jag knåpade ihop nåt lite snabbt, får se hur länge jag har kvar den.

hejdå gamla designen

le chef

Lite stolt, lyckades göra en god middag med syrran till familjen utan att ha testat det förut!

Det här blev det:

"Mustig fläskfílépanna"

Mustig fläskfilépanna

Ingredienser:
4 port
400 g fläskfilé
1 msk arla smör/rapsolja
310 g Arla Köket viltpanna
1 dl torkade tranbär
2 msk grovhackad timjan


Gör så här: Skär köttet i skivor. Stek det i smör/rapsolja i en panna ca 2 min per sida. Tillsätt grädden och smakpastan, rör om och låt koka ca 2 min. Strö över de torkade tranbären och timjan. Servera med kokt ris eller bulgur och grönsaker.

Jättelätt! Bytte bara ut tranbären mot en klick honung (såg en kommentar som tipsa om det till receptet här: http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=22881), och eftersom vi inte hade nån grovhackad timjan var det bara att ta sån krydda på burk. Litet mattips från mig haha. Gott var det iaf!




monday

Mötet på förskolan nere i Åkersberga gick bra, blir uppskriven på sjuklistan för Österåkers förskolor snart så då får jag hoppas att de ringer så man kan dra in några slantar! Blir nog inte förrens i höst då fler börjar bli sjuka, men ändå.

Min syster och jag gjorde hemmagjord pizza, den vart god! Till efterrätt var det vaniljglass med hallon och blåbär, muuums! Har kommit fram till att jag måste börja lära mig laga mat. Kan bara enkla saker. Egentligen sjukt lite jag kan laga, typ: kött/kyckling och pommes/potatis, köttbullar, korvstoganoff, pannkaka, pizza, indonesisk kyckling, kanske köttfärsås.. omelett, scrambled eggs och kokta ägg, om det gills? Inte mycket matlagningsskills alls alltså. Måste lära mig mer tills jag flyttar hemifrån! (något som kanske inte sker än på ett tag, men jag vill). Nu ska jag sova för imorrn ska jag träffa vännen Michaela. Sov gott

ch-ch-ch-changes

Hej! Känner ingen riktig lust för att blogga längre. Känns som att det inte riktigt finns något kul att skriva, eller så är det jag som inte tycker att det är lika kul att skriva längre. Men jag tror det kan bero på att jag skjuter undan bloggen så som jag gör med alla andra saker. Men det ska det bli ändring på! Nu måste det ta mig sjutton börja hända grejer, "sommarlovet" 'är förbi och jag måste ta tag i mitt liv.
Och jag börjar imorgon. Då ska jag ner till en förskola för att prata om att vara backup när folk blir sjuka på Österåkers förskolor, sen så ska jag kanske ta mig ner till arbetsförmedlingen. Har inte riktigt förberett några frågor så vi får se, kanske inte behövs så många egentligen. (visade sig att arbetsförmedlingens kontor i åkersberga har stängt just imorgon så jag får gå dit en annan dag istället...)

I'll be back with updates med hur det går!
Och jag upptäckte att jag aldrig laddar upp bilder heller, sjukt tråkigt ju. Det ska jag också fixa imorrn när jag lagt in dem på datorn.


-



Snart drar vi in för lite gratis musik i stan. Ska vara nåt jippo i Kungsan och så pågår Kulturfestivalen- som är gratis? Vi får se vad som händer

home as in Home

Nu är jag hemma, hemma som i på riktigt hemma i vårt "riktiga" hus. Även fast vårt skärgårdshus känns mer hemma just nu (och jag saknar det redan, lite). Men det brukar ändra sig efter några dagar. Och jag har inte varit här på 3 veckor och 1 dag, det är riktigt länge ju!

Nu ska jag gå och dricka te eller nåt innan jag äter upp alla mina lakrits mentos

du är himlen för mig

Dagens låt:
Stjärnfallet- 2009 version
(obs: spotify)

Jag gillar att lyssna på den versionen med Krunegård. Även om jag gillar orginalet bäst. Men ljudet på den är så speciellt. Ihåligt, ekande. Som om man skulle snurra runt i rymden eller något. Den låter som man känner sig ibland. Avlägsen, snurrig, förvirrad. Ekande frågor. Man ser ett töcken av snurrande vita stjärnor utan att se vägen mot ett mål. Typ så. Fin är den i alla fall.
Och nu längtar jag tills han nya skivor kommer i höst.

-

Idag har jag försökt vindsurfat förresten! Blåste lite för mycket så det blev inget direkt surf, ramlade efter några meter varje gång. Nytt försök kommer! Igår var vi på utflykt med båten, vi har haft några riktigt härliga soldagar vid bryggorna den här veckan och så har vi varit på kapell spelning med Dylan covers.
Synd att jag inte kan lägga in bilderna på datorn här ute (har inte programvaran) för då hade det nog kommit upp en hel del. Men åker hem någongång innan onsdag- torsdag så det får fixas då!
Godkväll

mellandagarna -04

Sitter och tittar på tv, fastnade framför en dokumentär om tsunamivågen. Riktigt läskigt att se alla videor från privatpersoner som var mitt i allt det där. Usch. Minns de mellandagarna 2004 då man satt framför tv:n och såg vågorna, de ökande dödssiffrorna. 10 000, 50 000, 180 000... Det var väl över 200 000 människor som dog? Hemskt

är det rätt nu? nej vänta.. nu då? eller?

Ibland blir jag lite smått irriterad på...

Hur "coolt" allt egentligen måste vara. Det är coolt att vara sådär coolt ocool, och det är ocoolt att försöka vara cool.
Lite andra ocoola saker är allt det som är sådär mainstreem, vanligt och icke unikt.

En annan smått irriterad sak är hur folk vet sig kunna och veta allt bäst. Hänger nog lite ihop med det jag nämnde här ovanför. Har t.ex. läst ett par bloggar som är skrivna av journalister. Läst hur de klagar över hur folk kan vara så extremt dåliga på att skriva. Det handlar om särskrivningar, tempusformer, styckesindelning med mera med mera.
Bara för det så tänker jag börja skriva på nästa radsåhär, något som hade fått min svenskalärare att sätta maten i halsen av bestörtning. Väldigt fel, så skriver man ju inte. Spelar det någon roll hur man skriver egentligen? Bara man förstår budskapet räcker väl, om man nu inte skriver på någon tidning. Sen att man kan påpeka något fel i någon text ibland är väl okej... men att spy galla över hur okunniga alla är i det svenska språket när det gäller att både prata och skriva? Nej, det kan jag vara utan.

Varför orka påpeka hur felfel allt egentligen är?
Nu gjorde jag det iof själv också men... Jag brukar ju säga emot mig själv.

hello old friend

Long time no see! Jag sitter helt (i alla fall ganska) isolerad ute i skärgården. Känns som att jag gjort det hela sommaren. Iof har jag jag ju varit ute på två festivaler och varit hemma emellanåt, åkt in till stan, besökt vänner och så. Men mycket tid tillbringas här. Det har ju sina fördelar, här bränner jag inte så mycket pengar haha. Det är liksom som min trygga oas, här tar jag det lugnt, tänker inte på de stressande tankarna som berör framtiden och det faktum att jag ännu inte har något jobb. Men jag har förvisso skänkt de tankarna en del tid nu efter att jag svarade på ansökan till distanskursen i rockhistoria, som för övrigt är det enda jag pluggar i höst. Struntade i tyskakusen efter att jag upptäckte att man skulle vara tvungen att bla läsa en 1000 sidor skönlitterär bok, på tyska. Något jag absolut inte skulle klara så.. Ja, jag kommer ha en hel del tid över i höst. Så behovet av jobb är stort. Bara att sökasökasöka vidare.

Idag har jag varit i Norrtälje med mormor och äntligen har solen kommit tillbaka! Har badat och solat ovanligt lite denna sommar så det måste jag ändra på om det blir varmare nu. Ett annat mål är att jag ska lära mig vindsurfa. Vi får se hur det går!


RSS 2.0