tänker tillbaka på 28 maj

Ska ta och göra mig iordning för natten nu, kika lite på religionen som vi ska redovisa imorgon. Men eftersom att jag tittat så mycket på videor från i sommras så tänkte jag visa en jag filmade från Skansen med Mando Diao:

Mando Diao- Train on Fire:
 

haha michis och jennifer i slutet av videon, om någon undrar :P och lite av mig. Vi hade en så jävla rolig dag! Fick ta kort och autografer av bandet efter spelningen:) och kramar ...eller inte jag. Men jag haffade tag i Mats när han var påväg ut från Skansen och fick ta kort med honom, så jag vart lycklig!
 dock fulaste bilden! eller, inte på mats såklart ;)

Nu ska jag sova, god natt alla <3

Dixén sjuk

Usch lång seg och långtråkig söndag. Lite plugg har det som vanligt blivit; Religion. Ska göra middag och dammsuga snart, inte så skoj.
Sitter och längtar ihjäl mig tills imorgon. Ok, gick lite väl långt med att längta ihäl mig, men längtar mycket gör jag för imorrn kommer Mandos nya sida upp, förhoppningsvis med massa roliga nyheter! Har Dixén sjukan som det så fint heter

snygga grabbar i konstiga kläder


Vet inte riktigt hur dagen har flygigt iväg egentligen.. Har kollat på videoklipp med The Hives på msn.com, och med Hello Saferides låt Anna, en riktigt bra en! Kom på att det finns typ 4 olika album med några band jag vill ha... måste skaffa dem!
Hehe kolla in dethär klippet med Mando, Gustaf spottar typ på publiken och allt låter "för jävligt" :P När dem spelar You don't understand me på samma ställe så presenterar han Mando Diao som ett Heavy Metal band, busigt hehe :P


Senaste Batman filmen

Nu är klockan mycket igen, Michis har gått hem och jag ska strax sova. Vi har sett den senaste Batman filmen- The Dark Knight. Tyckte att den var bra, men lång! Om inte Heath Ledger hade gjort en så bra roll som The Joker så skulle den varit mycket sämre. Men som många andra har sagt; han gör Jokern asbra i denhär filmen, verkligen cool! Christian Bale gör inte en lika bra insats enligt mig som Ledger gör. Men det är kanske för att Batman inte är lika cool. Och för att Battie har en ful jättemörk konstig röst. Men filmen var bra, lugnt bättre än ettan som sög.. Några andra skådespelare i denna filmen som jag gillar är Morgan Freeman (I like very much) och Maggie Gyllenhaal.
Kom på efter filmen en annan som spelat The Joker väldigt bra, ännu en grym skådespelare: Jack Nicholson! Älskar filmer med honom. Dessutom så är det Tim Burton som producerade den Jack var med i, 1989. Dessutom gjorde han en till Batmanfilm 1992. Föredrar den från 89 av dem två. Måste ta och se den igen för att färska upp minnet!

Bilder från filmen..


         Why so serious?
 



Och Jack Nicholson i Batman filmen från -89


Vilken Joker är bäst? Ledger eller Nicholson?

(ja, jag skriver lätt fel när klockan är 2 på natten, men nu är det ändrat haha)

Lördag i stan, och biljett fixad!

Jag och Michis bestämde oss 2 timmar efter att jag hade vaknat att vi skulle in till stan. Så det blev en snabb dusch o göra sig klar, sedan jäktade vi iväg till bussen! Michis var jättesöt och hade gjort lunch till mig- nybakad bagett med grönsaker. Jättegott, tack Michaela!
Inne i stan hade vi två saker att göra: Gå till cd affären Pet Sounds och leta efter hennes säljare. Så nu har Michis en ny mobil och vi båda två biljetter till Okkervil River på Debaser Medis den 30 oktober! Jättekul!! dagen efter Håkans spelning också. Ser fram emot det väldigt mycket :)

Nu ska jag hjälpa till med middagen, och lite senare kanske Michis kommer förbi och ser på film :)


KLANT!

Ja det är precis vad jag är det, klant Sarah! Som ni ser råkade jag ta bort min blogg design...  Det enda som behövs för det är att trycka på en annan stilmall tydligen.. it SUCKS! haha
Har fått tillbaka bakgrunden.. det som behövs göras nu är att försöka få tillbaka min header och bakgrundsfärger på menyn och inlägg.. kämpar på här framför datan, men det vill sig inte. får testa lite mer!


Och jag är jättehungrig! tog min penicillin försent så nu måste jag vänta tills jag kan äta middag. Jag är riktigt klantig idag.


Golden Slumbers

Gick lite längre dag i skolan idag. Skulle ha slutat tolv men åkte hem klockan två, för vi hade haft möte om studenten med klassen! Vad mycket det är som ska planeras, har ju aldrig varit på en studentskiva och sånt så jag har verkligen ingen koll på sånt där. Som tur är så håller inte jag i planeringen av allt, hehe

Sitter och lyssnar på Abbey Road Lp- skivan med Beatles- good shit dethär! Älskar verkligen min Lp spelare o alla skivor, massa mys <3

 


Hittade denna söta blogg av en söt tjej: Mango Jag som sitter och irriterar mig på mitt hår och min lugg börjar verkligen få lust att klippa mig, iaf luggen då. Jag hajar alltid till lite när jag ser folk med lugg, jämför och funderar, skulle det där ha passat mig? Tyckte iaf hennes var mycket fin!

Ena dagen rykte, andra dagen..?

Ena dagen ett rykte- andra dagenär det i princip officiellt. Okej, grabbarna i Mando Diao har sagt det i intervjuer och chatter; ett nytt album ska komma! Vi vet även vad iaf en låt kommer heta, om den nu kommer med på skivan; Gloria (undra vad för typ av låt det är förresten!) Men nu står det mycket intressanta saker på hemsidan, som är nedstängd till måndag:



"A new era begins
There was disco and emo in the past. The future is Mando
This is the start of a new album cycle
"


En ny era, starten på en ny album cykel? Vad betyder det?! Spännande grejer det här :D Woho längtar till måndag då nya hemsidan öppnas! Undrar hur den kommer se ut, och främst om vi kommer få mer kött på benen om albumet som väntas komma i vår?
Tycker förresten att bilden ser väldigt rysk ut med texten och färgerna. En Kevin från Schweitz fick en tanke i huvudet ifall det är en blivande Moscow skiva? Det hoppas jag nog inte.. Kommer det bli en skiva med nya influenser igen likt den förra eller kommer dem återvända till sina "yeah yeah yeahs"? Den som väntar får se!

Gjort klart första svenska läxan. Jag som inte hade gjort klart den andra ska göra det nu, sen sova! Och imorgon blir det studiebesök i Svenska Kyrkan. Och nu ska jag börja ta min 10- dagars kur så att inflammationen i benet försvinner. Tabletterna ska inte tas vid måltid, har hört att man kan må väldigt illa av dem. Hoppas jag slipper det!
God natt alla! Snart drömmer jag mig bort till Ochrasy...

Rykten, nyheter- bästa på länge!

Idag var det läkarbesök med det lilla festingbettet. Nedre delen av smalbenet är ganska så svullet nu märkte jag precis, men imorrn så hämtar jag ut antibiotika på Apoteket som doktorn skrev ut till mig, så snart är nog den "bakteriella inflammationen" borta!
Annars har det varit en ypperlig dag! (förutom att jag inte har pluggat nåt alls, får göra det imorrn)
En liten Michis fick nämligen reda på av en tjej att denna hade hört Samuel (trummis i Mando) säga (när vi var på Debaser Slussen) när deras album ska komma ut! Så förmodligen kommer Mando Diaos nya album i FEBRUARI enligt honom! Fan, jag är så glad så att det inte är sant, ser fram emot det så grymt mycket! Är jättespänd på att sehur deras nya kommer låta, har massa fjärilar i magen! Så jag hoppas att detta "rykte" stämmer, att det är Samuel som verkligen sagt detta och att det verkligen kommer bli som han sagt isf, för då är jag lyckligast just nu. Dessutom hade Michaela mer kul att berätta: Tiger Lous höstturné (med datum?) har tillkännagivits! Får fråga henne mer om det där eller kolla upp det själv imorgon, måste veta när dem spelar i Stockholm!

Igår var Jen jag och Michis på Bengans för att se Sugarplum Fairy spela och signera sitt nya album. Hade en väldigt rolig dag i stan med tjejerna! Såg väldigt fina LP skivor på Bengans dessutom.. ville ha!

Lagt upp en video so far på Youtube från spelningen:

Sugarplum Fairy- Just a little bit more
 

förvirrat sinnestillstånd

Så, nu ligger jag här igen i sängen. Har precis sminkat av mig och borstat tänder. Idag var jag i plugget som vanligt, har haft religion (vi gör grupparbete om Islam) och har haft Tyska. Mina två classmates försökte få mig att skolka. Men hallå tänkte jag, ska man behålla betyget gör man inte sånt, så jag stannade självklart kvar för att inte göra min tyskalärare Ingrid besviken ;) Dock så blev dem andra två nog det för dem ville gå hem tidigare :P Dem har inget bra inflytande på mig haha
Imorgon så träffar jag och Jennifer upp Michis på Bengans i stan där Sugarplum Fairy ska signera nya skivan, och kanske spela? Vi hoppas det, det är ju därför vi åker in. Kan nog bli kul med lite musik igen, även fast vi sett dem så nyligen. Och hoppas vi hittar michis där inne, hon som tappat bort sin mobil o allt!
Idag har jag Dixén, haha. Ny sjukdom som är uppfunnen av Jennifer och mig. Jag längtar massor efter Mando Diao! Därför är det lite smärtsamt på nåt vis att åka till Bengans, såg ju Mando spela där för nästan ett år sedan, 29 oktober tror jag? Har ett klipp därifrån som jag ska lägga upp på youtube sen. Känner mig lite smått förtvivlad (tror jag, iaf sinnesförvirrad) också pga Mando och Bengans av en annan anledning (denna förtvlan förstår nog bara dem som gillar mando riktigt mycket) men det berättar jag om senare!

Tänkte visa lite bilder från min helg på landet

 ritat          snirklig dörr på ovanvåningen
  
mitt rum på ovanvåningen                                                            äppelträdgården från vägen

 
vi var snälla öbor och bjöd med oss  av massa äpplen, det gick åt! (dock av fallfrukten, men den är ju inte dålig den inte!)
  
flaggstången, gårdsplanen (gården där fler av vår släkt bor) och vårt hus där fönstrerna håller på att bytas ut
     
brunnen (där vi hämtar vatten på gården) och mormor o morfars hus. Styrmansgården, skylten på vårt hus.
  
nere vid berget, sjöbodarna vid vår och andras bryggor.
  
Hemgång! Vår brygga, fören på båten samt aktern


Så, ett riktigt bildcollage hehe.
Jäklar nu är klockan massor ju, måste sova! Hejdå och god natt på er!

hemma igen

Som rubriken säger, nu är jag hemma igen från landet :) Ligger i sängen (med täppt näsa- blä) och skriver nu lite innan jag ska sova. När vi kom hem märkte jag en svart plutt som satt på benet- en fästing! Jag brukar inte alls vara känslig för dem eftersom att jag är uppvuxen på landet och får sån ohyra som sitter fast  minst ett par gånger per sommar, plus att katterna brukar ha en hel del (Och nej vi har inte vaccinerat oss- inte bra!) Så som sagt jämfört med många andra är jag inte alls känslig. Men den här  fästingen var större än de flesa jag brukar ha (vilket iof inte gjorde så mycket) men den satt fast så in i helvete! Fan det var inte klokt, och det var då det började kännas äckligt, den ville inte släppa taget! Mamma skulle ta bort den, först fick hon bara av kroppen o så satt huvudet kvar, hon tar fram pinsetten och försöker få bort resten men det ville sig verkligen inte. Fram med en vassare pinsett- går inte, resten av fästingen sitter kvar medans det börjar blöda lite smått när hon sliter och drar, haha. Fram med en nål, och efter många om och men, så försvinner resten av fästingen bit efter bit. Med ett litet sår på benet (det där gjorde faaktiskt inte ont eftersom man har rätt lite känsel där ;P) och en konstig bula som upptäcktes i samband med fästingen (hoppas den lägger sig! pappa börjar självklart skrämmas med borelia och.. kallas det TBE?) plåstrades jag om med plåster och alsolsprit. Ja nu fick ni en väldigt detaljerad redogörelse om mitt fästingbett, men det var faktiskt ganska groteskt för den jäveln inte ville försvinna på typ 10-15 minuter!
 Tror jag hade en såndär vuxen hona, har nästan enbart bara haft såndär nymf förut. Och nu kommer säkert ingen vilja läsa min blogg när jag har såna här "äckliga" bilder uppe hehe :P


Så, nu med nysmörjda nagelband med bästaste Elisabeth Arden kräm (hoppas det hjälper för nagelbanden har sett riktigt risiga ut på senaste tiden) så ska jag ta och sova. Tror jag tar och lägger upp lite bilder imorgon från den här dagen på landet :)

Sov sött alla!
Sarah

My music!


Är ju lite hängig pga förkylningen, så resten av denna dan har jag bara slappat.  Ska äta efter att pappa grillat klart, sen blir det nog lite chips framför tv:n. Sitter just nu och lyssnar på musik o tittar på videoklipp- The Killers. Var länge sen! Sa jag förut att Michis berättade att dem antagligen kommer med nytt album snart? Hm kommer inte ihåg, men nu vet ni! Ser fram emot det massor! :DTyckte dem kom med nytt rätt nyligen, men det var iof en Ep/ b sidor eller nåt. Den heter iaf Sawdust, lite nya låtar o gamla med nya verisioner. Gillar speciellt Sam's Town (Abbey road version).
Tror det faktiskt var Jennifer som introducerade mig för The Killers för ca 3 år sedan. En riktig tur för dem blev en av mina första favoritband, och det är dem nog fortfarande tror jag, även fast jag har många nya också. Tycker iaf att dem är lika bra nu som för 3 år sen :) Har inte så många band som jag haft som favoritband under en sådan lång tid som med The Killers. Så man får en lite speciell känsla när man lyssnar på dem..

                                                                   Anledningen till att jag inte har haft något favoritband så länge är väl för att jag inte alls lyssnade lika mycket på musik förut. Den "bra "musiken började komma in i mitt liv i samband med gymnasietiden tror jag. Eller, lyssnade på en del (och mycket blandad) musik innan det, kommer dock inte på någon speciell artist/band just nu. Förutom Coldplay.. Håkan, The Sounds kanske, o coola Robyn. Och Moneybrother (blev visst några jag kom på). Sen har jag ju vuxit upp med musik som bla Bruce Springsteen, David Bowie och Madonna mm.. Många stora ikoner inom musikvärden. Mina föräldrar alltid haft en väldigt (väldigt!) blandad musiksmak :P Jag har har väl fortfarande en ganska blandad musikstil, men lyssnar mestadels till en speciell sorts musik just nu kanske? Om någon är nyfiken är det bara att kolla in vad jag lyssnar på på lastfm (http://www.lastfm.se/user/skentrevlig) All musik jag lyssnat på finns dock inte där, eftersom jag haft en mp3 väldigt länge som inte kunnat "scrobbla" låtar o artister eller vad det kallas? Last fm har iaf inte kunnat visa vad som spelats på mp3n.. men nu har jag ju en iPod så nu scrobblas det lite mer musik!


Nu ska jag äta! Blir nog inget mer skrivande för mig denna lördag så jag önskar er alla en trevlig kväll! Vill bara visa er denna bra låt med The Killers innan jag går:

The Killers- When You Were Young

Skogsnissar och höstsnuva

Nu sitter jag ute på landet och surfar med 3 mobilt bredband! Mycket segare än vanligt bredband som man har hemma såklart men det funkar ju när man är här ute :)

Usch har blivit förkyld, hoppas jag blir frisk tills skolan börjar för det är inte kul att missa nåt nu när det är så mycket.
Så förutom att ha gått runt o snorat  så har jag, mamma, mormor och mormors hund (jättesöt cockerspaniel!) varit ute i skogen och plockat svamp. Trodde att vi inte skulle hitta nåt alls när vi tog på oss stövlarna och traskade in bland grenar och mossa, men efter att ha virrat oss in i urskogarna på lilla ön så hittade vi jättemycket! Kantareller och lite champinjoner. Jättekul! Är inget stort fan av svamp (men har lärt mig att tycka det är ok i paj o så) men det är så skönt och rogivande att vara ute i skogen och bara traska runt! Och man blir lite lustigt nog glad när man faktiskt hittar saker i naturen som går att äta ^^ Här ute har vi förresten massa  (jättegoda) äpplen i vår äppelträdgård, så imorgon måste vi ta fram stegarna och plocka ner dem. Annars har det inte hänt så mycket, hjälpte mamma och mormor att ränsa svampen, två påsar, massor! Sen har vi fikat hos mormor o morfar, mormor hade bakat god äppelkaka :)

    bonzo, sötepöte
 Min lilla älsklingspojke Pontus (en av mina två kissar som fick stanna hemma o hålla syster sällskap) i äppelträdgården för två sommrar sen.
Haha och ja, jag behandlar mina favoriter som bäbisar. För det är precis vad dem är ;P


John Blund in school

Ursäkta franskan, men jävlar vad man har varit trött idag! Helt sjukt, har nog aldrig varit så trött i skolan på länge.
Idag har jag iaf bara varit i plugget. Jennifer och jag jobbade med vårt Projekt 100 arbete som jag pratade om. Vi har nog valt ett namn nu, men faktiskt inget av dem vi funderade över förut. Popnew Music. Vad tycks? Vi har ännu inte fixat någon sida, så det finns tid att ändra sig. Och tid för fler förslag från er andra, om ni har några :P Men jag har en känsla av att iaf våra huvuden inte kan komma på så många fler ideér,  so this may be it.
Annars har det inte hänt mycket idag, somnade en stund när jag kom hem, och planerar att gå och lägga mig ganska snart. Tittade på filip och fredrik- dem är fan oslagbara! Sen har jag bara kollat på lite videoklipp och lagt in en musokvideo med Klaxons på iPoden. Tror jag att jag far ut till landet med mamma och pappa i helgen. Kan bli lite skönt, kanske plocka plommon och svamp med mormor? hehe. det är faktiskt rätt rogivande att bara vara där ute, gå runt i naturen, sitta hos släktingar och så. Men att lyckas plugga där på ön är ingen hit, men den här gången måste jag verkligen försöka!
Blir nog hämtad när jag slutat direkt efter skolan, vid tolv! Sen åker vi. Skönt med en kort dag :) Nu måste jag nog packa en liten väska för helgen. Tänkte bara berätta också att jag laddat upp en till video med Sugarplum Fairy från Debaser, med den lugna låten Caroline. Check it out!
http://www.youtube.com/user/theskentrevlig

Ha en bra helg nu allihopa!
Auf Wiedersehen!
xxxx

Videoklipp från gårdagen- Spf

Nu har jag lagt upp 3 videor på Youtube med Sugarplum Fairy från Debaser Slussen i Stockholm som vi såg igår. Fler kommer  men det tar ju ett tag att ladda upp varje film..
Tänkte visa de tre första här iaf. Så varsågoda, en liten inblick i hur det var på konserten med Borlängebandet:

(Fler videor med Spf kommer så småning om, kanske imorgon, på Youtube- http://www.youtube.com/user/theskentrevlig)

Marigold:



Sweet Jackie (slutet på låten):


Never Thought I'd Say It's Alright (senaste singeln tror jag?):

Projekt namn måste bestämmas!

Just det folk, kom på nu när jag håller på med skolarbete:

Som jag sa i ett inlägg för ett tag sen så behöver min kompis Jennifer och jag fortfarande hjälp med namnförslag till vårt Projektarbete 100! Vi vill gärna att fler hör av sig och hjälper oss, för som ni ser på rubriken så måste det bestämmas, antagligen imorgon!

(Vår idé är att skapa en "verksamhet" som ska hjälpa till att marknadsföra mindre (kanske nystartade) band. Detta ska ske bla via internet så att fler börjar lyssna på deras musik, så att dem blir lite mer uppmärksammade och så att dem kanske får fler besökare på sina eventuella spelningar.) 

Våra idéer:

 - Mewe Music

- ExpandExplode Music

- Souldier Music

- Hurricane Music



DU är till jättestor hjälp om du kommenterar och berättar vilket du tycker är bäst, eller om du kan komma på ett annat bra namn!

Promenix

God eftermiddag!

Sov ganska länge idag, väcktes sisådär runt klockan tio. Åt lite frukost framför tv:n med mamma sen gick vi ut på promenad i 1,5 timme, var väldigt skönt faktiskt! Gick ner mot vattnet och satte oss en liten stund för att blicka ut över skärgården, båtarna  och hamnen från en hög höjd. Nu är man lite sugen på att åka ut med båten faktiskt.. kanske blir av i helgen om jag följer med till landet? 
Ska försöka promenera nu varje onsdag med henne då jag pluggar hemifrån. Men en dag i veckan är väl för lite, så ska försöka göra det någon mer gång/ vecka. Men som hon sa, en gång är iaf bättre än ingen gång!
Den här dagen har verkligen gått snabbt, har ju inte hunnit med någonting efter promenaden, bara käkat lunch. Ska titta på vad jag behöver plugga nu, sen kanske ta en fika och fixa med videor från gårdagen :)


Bild från i sommras, Norrpada.

Debaser slussen- Sugarplum Fairy

Idag såg vi (jag, jennifer och michis) Sugarplum Fairy! Blev ju bättre än väntat faktiskt tycker jag nog. Gillar inte nya skivan så mycket, de få gånger jag hört den (man ändrar sig kanske efter lite fler lyssningar) men konserten var bra ändå! Dem körde ju gamla sköna låtar också, och de nya framförde dem bra med :) Förbandet Kid Down tror jag dem hette sög, inte min musikstil. Men Sugarplum var sköna på scen och man stod väldigt nära! Man kunde ju ta på dem när man ville i princip. Vilket vi dock inte gjorde.. förutom en gång kanske :P

Men åhåh en annan grym sak denna kväll, vi såg ju bla sångarna Noréns (Viktor och Kalle i Sugarplum) brorsa- Gustaf Norén- och reste av Mando Diao truppen: Mats, Cj och Samuel! Eller, Björn var inte där, så det var tyvärr inte riktigt hela. Vet ju inte om han kom senare under natten när vi åkt hem, men vi såg honom inte efter spelningen med de andra iaf när dem stannade kvar på Debaser för att festa lite kanske? Himla synd! Men men, vi fick se MANDO ju :D Dem hade iaf kommit för att kika in Gustafs bröder när dem spelade. Vad glada vi blev av att se dem, så man har saknat dessa ansikten!  Åh.. vi vågade inte riktigt gå fram till dem, men Jennifer och Michis smygtafsade på Samuel (trummisen) när han gick förbi ;P haha
Och juste, sångaren och en till från Molotov Jive såg vi också ^^ Egentligen hade man ju velat stannat kvar där vid baren men vi var ju tvugna att hinna med bussar och tåg hem..

 Bröderna Norén- Kalle och Viktor.

Blev få och dåliga bilder. Men videoklipp fick jag några allt. Ska ladda upp ett par på youtube imorgon och lägga upp här sen så får ni se ;)

Nu är klockan jättemycket, halv 2! Kom hem vid halv ett kanske, eller var det senare? Aja, har ju distansdag imorgon, så kan ta en sovmorgon o plugga hemma sen :)
God natt alla! nu ska jag drömma söta drömmar om Borlänge band. Hoppas ni också gör det ;)
xxxx


In a octopus's garden

So people, nu tänkte jag berätta om min dag!
Fick gå upp ganska tidigt, sisådär vid halv sju (brukar gå upp halv åtta) för att ta bussen en timma senare till centrum där jag skulle möta upp Jennifer. Där stöter vi på lite andra classmates, tar bussen in till Danderyd (vår resa är mycket noga planerad :P), tar tunnelbanan till tekniska och hoppar sedan på buss 4a (som ska ta oss till Dalagatan). Åker ett par stationer med gänget och märker att det är åt fel håll, nu var ju ju påväg mot Radiohuset (ok vi gillar radiohuset vääldigt mycket, där har jag upplevt en av de mysigaste spelningarna i mitt liv 12/12-08<3) Iaf, dit skulle vi ju inte, så vi hoppar av, springer över gatan och hinner preciis på den andra 4an som går åt andra håller (vi som inte är stadsbor tänker ju inte på att bussen kan gå åt två olika riktningar, eller hur?:P Okej då, kan erkänna att jag är duktig på att hoppa på vilken buss/ tåg som helst som ser ok ut xD) SÅ, nu är vi iaf på rätt buss, påväg mot rätt håll. Bussen stannar till vid Odenplan, och nästan hela gänget hoppar av- förutom jag och Jennifer. Vad håller dem på med? Vi springer också av, och klasskamraterna tror att dem hoppade av på precis rätt ställe. Men nej, vi ska ju mot Dalagatan! Så vi får gå resten av biten. Inte så långt iof, men vi kommer ännu lite senare (vi som redan hade bråttom). Men ingen fara skedd, tillslut ser vi resten av religionsgruppen+ läraren utanför Judiska museet (Hälsingegatan 2)- studiebesöket för dagen. Innan vi går in så trycker jag och Jennifer upp näsorna mot ett CDaffärs fönster, men dem hade inte så mycket kul att bjuda på.
Har iaf inte så mycket att säga om besöket tror jag.. Det var intressant att lyssna på faktiskt (vilket vissa andra inte verkade tycka, gäspa och himla med ögonen- lite respektlöst faktiskt), tycker vissa delar av religion enligt mig är crap, medans andra känns relativt.. normala? ja.. men tyckte vissa saker känndes rätt mysiga faktiskt. Fick reda på mycket om judendomen som jag inte visste något alls om, och föreläsaren avslutade med lite 2a världskriget. Ska erkänna att jag blev ganska berörd. Vet, har läst om det mycket förut, men ogillar det lika mycket varje gång när man hör om vad människor utsätts för. usch...

Var skönt när det var över iaf, för då var det dags att leta efter lunch och bege sig mot skolan. Men jag och Jen hade egna planer, efter mycket om och men så hittade vi Stockholms Stadsmission där runt Odenplan/ Hagagatan nånstans. Har ju varit där förut, men kunde inte riktigt hitta det.. så efter ett telefonsamtal och när fötterna riktats åt rätt håll kännde jag igen mig! Älskar det stället! har köpt två Lp skivor där förr, och hittade två till nu:



The Beatles- Let it be och Abbey road!

Mina nya älsklingar i samlingen, LOVE THEM!
Efter de inköpen (Jennifer köpte också 2 skivor) så åkte vi till skolan, 45 min försenad till tyskan, men det verkade inte göra nånting ;)
Och juste, Jennifer skulle kolla in i varenda dörrpost som såg "bekant ut" runt Odenplan? Ja varför kan man ju undra.. hehe ;)

Nu ska jag fortsätta att lyssna på dem, o försöka räkna lite matte..
Och gissa vad! Imorgon blir det Sugarplum Fairy på Debaser Slussen! Ska bli kul, och intressant att se hur dem framför sina nya låtar från nya skivan (som inte verkar vara mycket att hurra över) men det blir säkert lika kul som vanligt med jennifer och michis :) Får sätta på batteriladdaren så att jag kanske kan få nåt videoklipp med dem imorrn
God kväll på er!
kram

 
hehe min snygga mini Lp spelare som jag fick i sommras i 18-årspresent av mormor och morfar :) Btw så berättade mor min att dem hittat rätt sladdar från Claes Ohlsson till vår stora Lp spelare, så snart kan vi nog spela den med stora bra högtalare! det ser jag fram emot :)


krångel med inlägg fixat!

Woho! äntligen kan mina blogginlägg bli normala igen!!
Raden med de olika ikonerna för fetstil, HTML kod, ladda upp bild knappen m.m mellan rubriken o inläggsrutan (när man ska skriva inlägg) var ju borta ett tag, men efter att ha skickat ett Hjälp meddelande till supporten har jag fått ett svar, och det var ju världens enklaste grej att få tillbaka ikonerna!

"Hej,
Klicka på "Ändra textredigerare".
Detta gör du nere till höger, under delen där du skriver dina inlägg.
Om den inte kommer tillbaka i alla fall:
  Prova gå in på Verktyg > Internetalternativ > Allmänt. Där rensar du
tidigare och tömmer cookies. Sen startar du om datorn.
Logga in och klicka på "Ändra textredigerare" igen.
  Om inte det heller fungerar, testa med en annan webbläsare.
Här kan du ladda hem firefox:
http://www.mozillafirefox.se/

Fler frågor och svar hittar du på faq.blogg.se.
Mvh Nina, Blogg.se"


Så jag tröck på ändra redigerare, sen var den tillbaka! asbra :D

Fick förresten förresten gå upp ganska mycket tidigare än vanligt idag för klassen skulle till Judiska Museet idag. Och sen så har jag köpt 2 nya Lp skivor (!) berättar mer efter maten :) Hej sålänge!


mjukis lördag

Yeah, fick bort den rosa kanten bredvid headern äntligen, mycket snyggare!
Tack vare en Thessan (http://blueeyetea.blogg.se/) som berättade hur man gjorde bilden större i Photoshop på ett enkelt sätt (jag som inte är så insatt i PS vet bara hur man gör det på krångligare sätt:P) Väldigt schysst, tack!

Idag har det varit en riktig slappardag! Gått runt i mjukiskläder hela dagen och gjort mest ingenting.
Suttit o kikat i IKEA tidning (fick massa inspiration, vill måla om rummet o så!) och städat.. Har fått lite luft iof, hjälpt far att stapla massa ved med, duktigt duktigt! Ätit god middag med familjen och tittat på en film. Ja, det är en sammanfattning av min dag, roligare lördagar har man ju haft :P Men var rätt skönt, sov ju halva dagen, det behövdes!

Nu ska jag joina min mor och katten i tv soffan med popcorn. Ha det bra alla, ciao!
xxx

moneybrother

Igår var jag, Michis och Jennifer på Grönalund och kollade på Moneybrother på Stora scenen! Det var Grönans sista konsertframträdande för i år.
Tycker att Moneybrother är ett bra band, skön musik och Anders Wendin har en härligt cool röst. Hade för mig att dem var lite bättre, såg dem ju på Parksommar förra året. Men jag hade iof inte varit på så många konserter då. Så eftersom det var en av mina första då vart den väl extra bra pga den saken. Nu har jag sett många andra bra band och har lite mer krav på en konsert kanske? haha jag vet inte riktigt, tyckte kanske att dem kunde ha fler fartiga låtar. Känndes som att det var för många lugna på raken. Fast många var väldigt fina att lyssna på :)
Men hela bandet var jättehärliga på scen iaf!

Mina inlägg fortsätter krångla, bla ikonraden med fettext, HTML knappen och knappen som man laddar upp bilder med är spårlöst försvunna! Inläggens radbyten försvinner dessutom, inte kul.. Så jag har skickat ett Hjälp- meddelande till sidan nu, hoppas dem kan hitta felet snart så jag kan lägga upp bilder/video från gårdagen :)


*inlägg fixat med radbytning osv* ;)

projekt 100, namnhjälp?

Ok, jag och Jennifer jobbar tillsammans med Projekt 100 som man har i 3an på gymnasiet

Vår idé är att skapa en "verksamhet" som ska hjälpa till att marknadsföra mindre band, bla via internet. Nu har vi kommit till det stadiet att vi ska bestämma namn, inte helt lätt! Så vi behöver verkligen lite hjälp!

Vi har några ideér:

 - Mewe Music

- ExpandExplode Music

- Souldier Music

- Hurricane Music


Så, vilket är bäst? Eller kan du komma på ett ännu bättre namn?
Kommentera gärna :)

(ok mitt internet e cp därför blir inläggen antagligen också det. får redigera och fixa radbyte imorrn om det är gladare då)
Ciao!


*inlägg fixat med radbytning osv* ;)

there will be music

Ikväll så måste jag (väldigt intressant lista:P):
plugga lite
städa?.. om jag orkar
fräsha upp ansiktet med bla ansiktsskrubb- bra grejer!
lägga mig i solariet om jag hinner- sommarens färg försvinner ju?!
packa in håret
och göra middag

Ja vi får ju se vad som hinns med och inte....
Vet ni vad jag längtar allra mest till nu? FREDAG! Ok, det gör man jämt nästan, men nu på fredag spelar Moneybrother på Grönalund och jag ska dit med vännorna! It's gonna be awesome :) Har inte lyssnat på Pengabrorsan sen.. typ förra året då jag och michis såg dem på Parksommar? Och har väl lyssnat enstaka gång sen dess på datan.. Men nu spelas deras musik för fullt i iPoden :)
Det är så jäkla kul att denhär hösten kommer innehålla så mycket musik, det trodde jag verkligen inte i sommras när festivalerna tog slut! Och på tisdag nästa vecka så ska vi se Sugarplum Fairy på Debaser Slussen, massa kul på gång, wihu!

Nu ska jag leka kock, ciao!

Moneybrother- Reconsider me

jorens undergång

Ja idag har det blivit mycket tid sittandes framför datorn. Känns i ryggen!
Sitter just nu och lyssnar på en skiva som jag fick av en tjej på Popaganda festivalen. Gruppen/bandet/duon heter Flying Isle,  och innehåller medlemmarna Elisabeth Bertilson och Simon Norberg. Det är 4 låtar på EP:n "Talita Koum", alla väldigt instrumentala eller vad man ska säga? Tycker inte att deras musik var en sån hit, inte direkt i min musiksmak. Men om du är nyfiken på denna grupp kolla då in deras myspace www.myspace.com/flyingisle. Finns visst lite olika remixer på låtarna. Den första dem har i sin Player är en remix på "Steals hat", tycker den på Epn är bättre, inte alls lika hård och bullrig.



Fick lugna ner min kusin idag och intala henne att jorden inte kommer gå under om några veckor. Blir så trött på dumhuven som startar rykten (utan någon grund) varje gång en "större" grej händer här i världen! Ni som läst bla Aftonbladet vet nog om att det var ett experient som ska "återskapa big bang" eller nåt. Den första delen, en liten test gjordes väl kl 9 imorse? Då trodde typ några att jorden skulle gå under.
En trevlig överraskning för dem är att den inte gjorde det för här sitter vi ju alla, andandes och levandes! Experimentets större del sker väl om några veckor, och min kusin var en av dem som trodde att jorden skulle förintas då. Om hon var helt seriös vet jag inte, men tydligen har många skolungar blivit oroliga över alla (falska) rykten som uppkommit i samband med detta experiment. Självklart använder sig media av ord som "jordens undergång- big bang"  i sina rubriker, för att fånga läsare. I artiklarna förklaras det förhoppningsvis att det inte handlar om någon undergång.
Men när rubrikerna är formulerade såhär och människor (bla yngre) inte läser artiklarna så tror dem ju på vad som skrivs. Ok, dem är ju inte så smarta som tror på en rubrik, eller ens en tidning, men tycker tidningarna kan ta och tänka lite på vad dem skriver. Och vem fan har inget mer för sig än att starta såna här rykten om jordens undergång? Klart man blir trött, speciellt när man ska förklara för sin lilla kusin att det inte är något att oroa sig för
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3283548.ab
Visade kussen iaf vad en forskare i ämnet sagt om dethär i en chatt från aftonbladet, hoppas hon lugnade sig lite:
   "Skatuli säger: vad hände med att jorden skulle gå under...bara trams eller vad säger du mr david?
David Milstead säger: Det är oseriösa rykten. Jag ska försöka vara artig och kort säga - det kommer inte att ske. Det finns ingen som helst risk att detta sker. Påståendena går mot alla fysikens lagar. Allt partikelacceleratorn gör är att låta oss i en kontrollerad miljö studera saker som pågår runt omkring oss hela tiden. Den här typen av kollisioner sker runt oss, protoner kommer från rymden idag hela tiden och krockar med jorden, och det finns ingen som helst risk att det skadar oss. De som påstår detta har fått saker om bakfoten och jag förstår inte vad de har för motiv. Jag sitter här i Cern och ingen fysiker här, som kan området, håller med"

fixa blogg-outfit

Meine Damen und Herren, att designa bloggen är inte helt lätt. Men jag är glad över att jag (dock med hjälp av anvisningarna på denna blogg http://www.designadinblogg.se/ - som är jättebra!) lyckats byta både bakgrundsfärg på inläggen och menyn! Vet inte om jag är nöjd med kulören än, men den är bättre än dendär rosa tycker jag. Har också fixat en egen header, snickrade ihop en lite snabbt, så den blev inte så stilig. Men den får duga for now. Dock så är det ju en rosa rand/ sträng till höger om den, vet inte varför inte den biten fylls ut. Irriterar mig på det, får försöka klura ut detdär när klockan inte är så mycket :P Nån som vet får förresten gärna berätta varför det är så. Men lite ändring blev det iaf idag med designen. Vart det bättre tycker ni?

Annars har jag varit i skolan, för en gångs skull så fattade jag lite av matten! Lossnade på vissa delar. Alltid trevligt när man börjar förstå, blir ju så mycket roligare då!

Ikväll kl 21 var det på 5:an det nya tv program Vem kan slå Filip och Fredrik, hoppas ni inte missade det?! Så otroligt roligt! Dem killarna är så sköna haha <3
 

Jag fick en tanke i huvudet, angående F&F (filip och fredrik). Kanske bara kan förstås av dem som är lite Mando Diao (mr Norén intresserade) Skulle det inte vara kul om F&F intervjuade Gustaf? eller något liknande, träffades på något vis iaf.  Undrar verkligen hur det skulle bli haha. Filip och Fredrik kan ju inte hålla tyst, där strömmar ju orden ut som jag vet inte vad. Och samma är det med Norén!  Vad tror ni, skulle dem bli polare eller skulle det bli en konstig stämning? Diskuterade saken med Jennifer och hon tror det skulle bli en perfekt trio haha. När dem "öppnar käften kluckare i stura så hela kyrka trillar ner" (grov dalmål), eller hur brukar Björn Dixgård säga?
Vi kom på att Björn också  borde ha en trio (jaja dem har ju bandet, men nu tänker vi outside the box :P) men vi kom inte på nåt. Bara att det måste vara några som kan flörta sönder vilken tjej som helst. Så den karamellen bestämde vi att vi fick suga på lite längre. Men så smsade Jennifer mig nyss (när hon egentligen ska sova, inte helt oväntat) och kom på den briljanta idén: Björn och Kristian Anttila
Med motiveringen:
"Disco ska hänga med Smutser! Björn är en gud (finns många slags gudar, ex. musikgud, för att ta ett tydligt exempel här). Så, Anttila var enligt honom själv 'ung när han fann gud på ett dansgolv'. På dansgolvet spelas disco. Björn är disco. Han är även rock och soul. iband även country. Alla dessa kan du påträffa på dansgolvet. Därför träffas de på dansgolvet och sen flörtar sönder alla tjejer i deras väg!" Obs; hon vet dock inte "vad kristan har för flörtskills, men han kan ju alltid locka med lite hårt godis och allt vad det nu innebär".

Ja du Jennifer, riktigt genialiskt det där! Såna här tankegångar har nog bara två smått knäppa tjejer när dem är trötta på kvällen och borde få ordentlig sömn. Så det är det jag ska ha nu; ordentlig sömn.
Imorgon är det distansdag, så då får jag plugga hemma. Plugga hemma=  sovmorgon!

Sov gott alla!
kram Sarah

första konserten i november bokad!



Wooho höstkonserterna fortsätter!
När jag var påväg hem från skolan idag så fick jag ett litet sms av Jennifer med världens trevligaste nyhet! Franz Ferdinand i Stockholm!!! Har precis bokat biljett till spelningen på Debaser Medis den 15:e november, ska bli grymt kul! Trodde ju att jag hade missat dem eftersom jag inte kunde se dem på festival i sommras, hade nämligen bara råd med en stor festival (P&L, förhoppningsvis fler nästa sommar) Så om någon annan vill boka gör ni det via Luger, kostade 340 spenn för mig när jag gjorde via nätet och fick en e- biljett hemskickad på mailen.

Har inte hänt så mycket mer idag. Har varit i plugget, kom hem vid 16. Orkade inte sätta mig med matten fast jag verkligen behöver det! Kommer märkas på morgondagens lektion, usch. riktigt hatämne. Fick iaf hjälp över msn av lilla Jennifer som berättade hur man gjorde videoklipp mindre för att lägga in på iPod. Så nu har jag lagt in två med The Hives som jag spelade in på Grönan. Ska lägga upp dem på youtube sen så kan fler se :)
Orkar inte skriva mer än såhär för nu ska jag äta en väldigt sen middag (ja så blir det när jag och syster är hemma själva)
Ha en bra kväll på er!
xxxx

all the things caught in my mind

De senaste dagarna har varit sådär, längtar så grymt mycket tillbaka till helgen! gud vad kul vi hade.. och jag har fortfarande inte lagt upp några bilder! fy på mig. ska göra det efter att jag varit på landet. promise.
Lyssnat på Oasis idag! Min vän Jennifer (http://paperbackwriterr.blogg.se/index.html) som tipsat mig. Har dock bara 5 låtar men hoppas på fler snart :)
Och hämtade klockan gjorde jag också. Trodde att det skulle vara nåt fel med den eftersom att jag fick lämna kvar den 2 dagar, men batteriet är bytt och jag fick betala 90 spenn som jag skulle, så allt verkar ju bra. Den ser rätt speciell ut, den är gammal (min mors från italen eller nåt- var säkert billig :P ~20 år gammal), är stor och har ett hologram på glaset. Men jag tycker att den är fin, gillar siffrorna och visarna väldigt mycket.
 
Vet inte om det syns men på bilden längst till höger kan man se lite av hologrammet, en kvinna i profil
 
Nu ska jag äta lite och börja packa ner kläder och läxor i en väska. Får förresten inte glömma att byta bakgrundsfärg på bloggen! (hur man nu gör det, får ta o lära mig!) för jag gillar inte denna rosa färg som inläggen har. Men det får som sagt bli efter helgen då jag har en dator igen

Dagens låt..

Don't go away
Cold and frosty morning there's not a lot to say
About the things caught in my mind
And as the day was dawning my plane flew away
With all the things caught in my mind

I don't wanna be there when you're ...
Coming down
I don't wanna be there when you hit the ground

So dont go away, say what you say
Say that you'll stay
Forever and a day ... In the time of my life
Cause I need more time, yes I need more time
just to make things right

Damn my situation and the games I have to play
With all the things caught in my mind
Damn my education I can't find the words to say
With all the things caught in my mind

Me and you whats going on?
All we seem to know is how to show
The feelings that are wrong

jag skaa försöka

Idag är mina naglar galet blåa. Känns ovanligt med den färgen, men den är rätt fräck :P

Ok ,från och med nu skaa jag försöka skriva lite kortare inlägg! Kan tänka mig att ingen orkar läsa igenom dem när de är en mil långa. Imorrn ska jag ut till landet över helgen, ska bli skönt att bara få slappna av och komma här ifrån. Imorrn slutar jag skolan vid 12, tidigt, nice! Efter det ska jag hämta min mors klocka som jag lämnat in för att få batteriet utbytt. Tycker den e så snygg! Kanske lägger upp en bild på den sen. Efter det åker jag hem för att packa, ska ta bussen vid fem så att jag hinner med båten ut till ön. Hörs på söndag eller måndag.

Schönes Wochenende! (skön helg!)
Sarah







Markusevangeliet

 


ja där syns visst lite av min kamera i displayen också









Mmmh dregglar över min svarta fina, sitter och lyssnar på Markus Krunegårds senaste (solo)skiva- Markusevangeliet. Inte ofta man gillar precis alla låtar på en skiva, och så är det väl med Krunegårds senaste måste jag nog säga. Den innehåller riktigt bra låtar som coola "Jag är en vampyr" (kanske min absoluta favorit), sköna "Rocken spelar ingen roll längre",  en skör och vacker låt som heter "Stjärnfallet" , samt  lite sorgliga "Maria och jag" som känns som kanske den personligaste låten. Skivan känns välidgt personlig överhuvud taget. Försökte inte göra en recension av hans skiva här, utan bara rekommendera ett par bra låtar från som kanske skulle passa någon i smaken :)
  Belv förfrågad förut om jag ville intervjua Markus för http://www.superlativum.se/ (om dem skulle få en, om det skulle bli av) men jag sa nej.. för jag är en feg jävla tjej! haha. Ja det är något som jag antagligen lite smått (eller mycket) kommer ångra jäkligt länge. Men så är det. För han är ju Markus! Visst han verkar väldigt trevlig och det hade nog varit asgrymt om man inte var jättenervös (vet faktiskt inte vad jag hade varit när det kom till kritan?) Men föreställde bara framför mig hur jag skulle göra bort mig framför en av mina favoritartister just nu.. Ja jag är bäst på att bygga upp skräckscenarion. Ok mobba mig inte för mycket nu över detta. Kanske ska kalla detta för ett av Sarahs misstag i livet? För att skriva och intervjua han hade varit rätt coolt, eller hur?
Anyway, tycker att ni som inte hört honom ska ta och kolla in denna begåvade kille!







 Ibland gör man rätt, ibland gör man fel. Lev med det.


Har märkt att mina inlägg brukar bli vääldigt långa. För blogginlägg är väl menade att vara ganska korta, eller hur är det? Men dem är inte längre än inläggen på Sugarplum Fairys blogg på aftonbladet (http://blogg.aftonbladet.se/22424). Det kallar jag långa inlägg, men dem är himla roliga att läsa!
Förresten så kan man på www.sr.se lyssna på massa bra och roliga ljudklipp från P3. Gå in på hemsidan, klicka på P3, tryck sen på "lyssna igen" i rosa rutan till vänster och välj därefter ett av alla programmen som P3 har, där kan du finna lite olika klipp som finns i 30 dagars arkivet (antar att dem är där endast i 30 dagar efter att det först sänts, sen tas dem bort) Så kolla in där med jämna mellanrum så att du inte missar nåt kul! Om man klickar på "Morgonpasset i P3"  kan man fortfarande (dem har iaf kvar det för tillfället) lyssna på en kul intervju med Sugarplum fairy. Jag tyckte att jag förut bland alla kategorierna såg att man kunde lyssna på något om Broder Daniel och kanske nåt om Radiohead(?). Ska kolla upp detdär sen och se vad det var för nåt.

Ännu ett långt inlägg. Men nu är det käk för min del, ciao!
xxx

my iLove has come!

God eftermiddag cyberspace!
Idag åkte jag in till stan med min käre far och hämtade min nya älskling- my iPod classic (!) på Kungsgatan. Sa ju igår att jag kikade runt efter en iPod, och tänkte, varför vänta? Så jag hittade en för ett bra pris  (på http://www.elgiganten.se/) och beställde. Så nu har jag den här hemma hos mig. Ska börja ladda in musik idag, men det får nog bli efter att jag pluggat lite. Ska bli kul för all min musik som jag har kommer ju faktiskt få plats! Nu behöver man inte byta musik på mp3:n med jämna mellanrum när man vill höra nåt nytt för att det bara får plats ca 5 skivor på den. Kan berätta sen vad för musik som kommer befinna sig på min iPod, så får ni en större inblick i vad jag lyssnar på.

Igår hörde jag på radion att det varit en orkan i USA, runt Louisiana och att många människor fått evakuerats så att det inte ska ske lika många olyckor som vid orkanen Katrina. Orkaner namnges numera visst med varannat tjej och varannat killnamn, så denhär gången namngavs den till Gustav.
När jag hörde det här namnet fick det mig att tänka på bara en sak- Gustaf Norén. Ni kanske känner igen namnet? Han är mannen som 2006 kom etta på listan "Sveriges 100 sexigaste män" av tidningen Plaza Kvinna.  Han är en av de två sångarna och gitarristerna i bandet Mando Diao, Borlänges stoltheter.
I en intervju som jag läste (eller kanske hörde?) berättar Gustaf lite retsamt att Björn Dixgård, den andra sångaren, kom på på en mycket lägre plats på denna lista. Hehe tyckte inte att Björn förtjänade en så låg placering i jämförelse med hans bandmedlem. Vet faktiskt inte vem av dem jag tycker är snyggast, Gustaf eller Björn? Det brukar variera lite.. Tror att Gutafs glappa käft som brukar uppmärksammas hjälpte till hans placering på listan. Men han är helt klart värd den- såklart!

 Gustaf Norén
" - Det känns kul. Skönt att rocken är sexig igen. Jag har väl lite av den där fulvackerheten, säger han."
http://www.aftonbladet.se/karleksex/article456493.ab


Kan berätta att Mando Diao verkligen mitt favortiband number 1 (kanske inte helt oväntat va?), det är bandet som jag längtar så grymt mycket efter nu! Måste se dem snart, dem är så jävla grymma! Både på skiva och live. Och tro mig, har sett dem sisådär 8 gånger (senast på Peace and Love) och dem är verkligen en av Sveriges bästa liveband.
Jag tror även att Mando snart kommer släppa en ny skiva, hoppas det blir innan jul! Den senaste skivan dem släppte heter "Never seen the light of day" som släpptes i oktober 2007 (om jag inte säger helt fel). Trevligt att skivorna inte har så stora luckor mellan varann, att dem inte släpps så sällan alltså. 
 Många tror att Mando Diao är ett kaxigt otrevligt band som tror sig vara bättre än alla andra. Och visst är det ett kaxigt band som faktiskt är bättre än jävligt många andra, men dem är inte otrevliga, inte utan anledning iaf..Tyvärr har många lite fel och negativ uppfattning om dem. Dem har sagt det ganska kända citatet att Kent "är ett trött dansband" under Kalasturnen med dem, och det har cirkulerat rykten om att en i bandet har "slagits" med radioprofil. Hur mycket av allt som skrivs är sant vet jag inte, men tycker att man ska ta det mesta med en rejäl nypa salt och tänka på att det som sägs i en intervju kan ha sagts med glimten i ögat, som sedan journalisterna förvränger till allvar, eller nåt helt annat. 
Så är det ju med det mesta, både med intervjuer med band eller andra kända personer. Dem är faktiskt riktigt schyssta dalmasar, det tror jag alla som träffat kan hålla med dem. Och alla vet ju att rikitga män kommer från Dalarna? ;D
Nu ska ni få se skönt klipp med sköna killar (från hemsidan):
http://mandodiao.com/site/main.php?section=2&id=5#top

 Björn Dixgård

Svårt att säga vem som är snyggast av de två Mando Diao sångarna.. men mycket snyggare män finns inte, eller hur? ;)


små behov inför hösten

Har börjat kika på nätet efter en iPod classic. Tror jag kommer köpa från internet, eftersom att det är billigare hehe. Är nog ute efter en med 80G minne i färgen svart, tycker dem är snyggast, sen så kanske inte repor syns lika bra på en mörk färg som t.ex. vit/silver. Ska rådfråga far min om vilka sidor på nätet som verkar säkra att beställa ifån. Om du som läser dethär har ett tips på en sida som är bra att beställa ifrån så säg gärna till! 
Nu när man har lite höstkänslor så har jag också kommit på att jag verkligen måste se upp med vad jag spenderar mina pengar på. Kom på att det  finns lite saker (förutom iPod) som måste införskaffas inför hösten;

- En höstjacka. Min gamla är så sliten så behöver vekligen en ny! Vet dock inte vad för modell än, men skulle kanske vara mysigt att ha en som går över rumpan så man inte fryser när man väntar på bussen? Och vad ska det bli för färg, en enfärgad som är lätt att ha färgglada mössor och halsdukar till eller en jacka som med en riktigt färgig kulör lyser upp dagarna? Hm får fundera och kika runt lite mer innan jag bestämmer mig...
- Stor halsduk och mössa,  får införskaffas efter att höstjackan är fixad, om det blir en enfärgad jacka så skulle jag iaf vilja ha en halsduk och mössa med härliga färger, kanske röd eller lila? Skulle kanske passa till mitt bruna hår.
- Ett par jeans skulle också behövas. Vill inte ha några som är för låga eller överdrivet höga i midjan. Tror det kanske kommer bli ett par från Weekday av märket Cheap Monday, men skulle vilja kolla på vad priserna ligger för jeansen av märket Dr Denim för dem är så snygga! Nån som vet något ang. pris och var dem går att köpa? Tror jag ska leta efter ett par svarta, någon sorts mörkare grå (gärna stentvättad) eller rätt mörk blå. 

 Ett par jävligt snygga från Cheap Monday!

Snyggt från Dr. Denim  

-Väska, ska titta efter en snygg i en rätt stor modell som iaf lite skolböcker får plats i, just nu har jag ingen bra som jag kan ha till skolan.
- En stor mysig kofta. Det skulle nog vara höstens mysigaste plagg att gå runt i! Måste verkligen hitta en, eller något annat mysigt stickat i någon jordnära färg.
- Converse, har tänkt på att jag skulle vilja införskaffa mig ett par väldigt länge, men har inte riktigt haft råd förut. Och nu efter att ha jobbat 3 veckor på dagis i sommras så kan jag kanske ändå inte köpa ett par, pengarna flyger ju iväg på jag vet inte vad! Mat? Känns som att för mycket går åt på det, tråkigt!  Jag har ju faktiskt inte köpt massa saker, så man undrar var dem tar vägen! Eller en del konserter har det ju blivit av.. Men om jag märker att jag har råd efter att jag shoppat andra nödvändigheter så ska det definitivt bli ett par, tror helst av lägre modell i en lite begie färg.
 ett par dojor i ungefär denna modell o färg skulle kanske vara något?



Nu ska jag ta och städa mitt rum! Inte så kul, men det ser ut som en tornado har dragit fram här eftersom att jag inte tagit undan efter mig så bra sedan helgen, massa papper och kläder överallt. Så nu höjer jag ljudet och sätter på lite ny Broder Daniel musik (Cruel Town) som jag fick av min bästa vän <3

Hörs imorgon!
xxxxxx


Autumn leaves

   jag idag

Hej hej!
Min dag började bra idag, hittade nämligen en tjuga vid busshållplatsen, ibland ska man ju ha lite tur ;D Vi skulle ha fotat om vårt klassfoto idag eftersom att så många var borta förra gången. Men det blev inte av eftersom vi inte var fler nu heller. Kom på nu när jag lyssnar på Autumn med Paulo Nutini (väldigt vacker låt, handlar tydligen om Paulos farfar) att när jag satt på bussen idag med Hästpojken i hörlurarna så såg jag väldigt mycket gula blad på träden! Tidigare har jag inte sett så mycket, bara ett fåtal. Men nu var det massor, och många träd som börjat färga sina blad mörka. Kändes väldigt höstigt, trots att vädret för ovanlighetens skull har varit ganska varmt idag, men lite kvavt och fuktigt.


Paulo Nutinis låt Autumn, tyckte den passade bra idag. Lyssna! http://www.youtube.com/watch?v=SB5xoDEOgec


Autumn leaves under frozen soles,
Hungry hands turning soft and old,
My hero cried as we stood out their in the cold,
Like these autumn leaves I don't have nothing to hold.

Handsome smiles wearing handsome shoes,
Too young to say, though I swear he knew,
And i hear him singing while he sits there in his chair,
Now these autumn leaves float around everywhere.

And I look at you, and I see me,
Making noise so restlessly,
But now it's quiet and I can hear you saying,
'My little fish dont cry, my little fish dont cry.'

Autumn leaves how faded now,
that smile that i've lost, well i've found some how,
Because you still live on in my fathers eyes,
These autumn leaves, oh these autumn leaves, oh these autumn leaves are yours tonight.
<3


RSS 2.0