Some kind of slick chrome American prince

And by the way, lyssna på The Killers nya album Day and Age gott folk! Nytt sound, men fortfarande bra. I like. Ett av guldkornen är bla Spaceman.

 

Lyssna också på A dustland fairytale http://www.youtube.com/watch?v=5pnI7LMDSTk. Vill nämna flera, men det blir för mycket. roligare om ni upptäcker låtarna på egen hand


Idag fick jag också reda på av michis (källa mando bloggen, där får man senaste infot om borlängegruppen, bra blogg!) vad fler av mandos nya låtar heter. och när skivan släpps. och att dom kommer ha en turne i tyskland i slutet av mars.
De andra låtarna (förutom gloria och dance with clarice) heter The shining, Go out tonight, Nothing about me, High heels, Mean street och Blue lining. Albumet släpps 20:e februari och heter Give me fire. Och jag hoppas att Mando gör en turné i Sverige innan Tyskland! Dom borde prioritera hemlandet först, annars blir vi ledsna.

söndag kväll

Gårdagen tillbringades inne i stan med Jen. Vi kikade bla runt i affärer. jag köpte en tröja och tights, var behövligt! Ska önska mig mjuka paket i år har jag kommit fram till. Sedan vart det gruppfoto på kulturhuset. Unit team nånting. Ja, det har med favoritbandet att göra. Men man kan få förmåner och presenter, ok!? Promotion och marknadsföring av dem, det är ju inte så nördigt, utan ganska seriöst ju? haha. pinsamt men jaja. jag gillar ju paket.
Den här dagen har i princip bara slappats bort. Skickat nåt mail för att få tag på APU, hoppas Jennifer och jag kan få nåt tillsammans på ett kul ställe, det vore awsome!

 Ser ni en ljus färgklick på väggen? Så ska 3 av mina väggar se ut ganska snart. Får se om den fjärde också blir den eller i en annan färg.

i torsdags

Juste, vi var ju och såg Timo på Bengans i torsdags Jennifer och jag. Michis skulle också men hon missade, så hon kom när han var klar typ. Han körde fyra låtar, tre covers (som hans nya skiva består av. synd) och en gammal egen, fear no darkness. som han sa själv, han kallas för publikfriaren, och det är han minsann. förutom leenden och vinkningar genom fönstret så bjöds vi också på en rumpshake under minispelningen.  Var helt ok att se han, säger inte nej till gratis musik liksom. Hade en trevlans dag, massa flumm, videoklipp och konspirationer om hemliga affärer efter att vi sett X och Y i tunnelbanan haha. Och Timo är ju en bra skön kille faktiskt!
Nu är klockan mycket och imorgon (eller idag har det ju blivit, lördag iaf) drar jag in till stan med jen (och michis?) för att ta ett gruppfoto för något riktigt tufft (hönejhö). men vad gör man inte för förmåner!

Timo- About you now (av sugarbabes)



Timo- Fear no darkness

god morgon!

Måste ju se den här en gång till innan jag drar till skolan
Hörs senare, ha en bra dag alla!

 

DANCE WITH CLARICE

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Måste börja inlägget med massa utropstecken!
Från början var det tänkt att jag skulle skriva om hur det var med timo på bengans idag, kanske lägga upp någon video. men det är fan helt omöjligt nu! helt enkelt omöjligt efter jag kikade in på mando bloggen, och såg ett liveklipp när dom spelade här senast på Troubadur, med den NYA låten Dance with Clarice! alltså, folk, titta på den om ni inte redan har det (http://mandodiaofanblogg.devote.se/blogs/873351/dance-with-clarice.htm). Jag är så lycklig, visst, man hör inte text/sång särskilt väl, men trots det, man hör ju att det är bra! musiken, allt oh! älskar soundet. Jag tvivlar inte ett dugg på att deras nya skiva kommer bli braaa! Man har tvivlat när man hört att det ska vara soul,disco och latin kings med i dethela.. men nej, nu känns framtiden lite säkrare, det måste bli bra, det kommer bli bra! Jag är så glad, och jag är så avundsjuk på människorna som fick se detdär! Och Björn utan gitarr sjungandes på scen ser man inte ofta. Vet inte om jag överreagerar för att jag är trött , mina ögon svider och att mina öron törstar efter ny musik från grabbarna. Men nej, det här är underbart. DET LÅTER SÅ GRYMT! VILKEN ENERGI! Mer än såhär kan jag inte säga, jag kommer inte kunna sova, kan glömma att jag kommer kunna läsa innan jag somnar. Måste se dethär en gång till, sen sova. Jag vill dansa till dethär! På en konsert. Med Mando Diao. NU! Ok, jag måste verkligen sluta skriva. men det går inte. tårar i ögonen och jag är så lycklig, jagar upp mig själv så in i helvete nu haha. Ok, dethär börjar bli nördigt. Måste sluta. SOV GOTT!

Dance with clarice, I love you! Dethär gjorde min dag, så in i helvete

slutar på samma sätt som jag började
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


is your heart still beating?

Idag har det varit distans, inte gått bra med pluggandet.. Var dessutom tvungen att åka till skolan för att hämta en bok jag glömt, otroligt irriterande.

Det enda bra med den här dagen var att jag kunde ta en rejäl sovmorgon (hade iof varit bättre om jag struntat i den) och att jag laddat hem The Killers nya skiva! Vill lyssna lite närmare på den innan jag ger någon längre kommentar om den, men hittils låter det ok iaf! Laddade även ner tre Mando Diao uppträdande från mtv och skansen. fina. och en som var live från Japan, men den funkade inte.. tror jag inte fick ner hela, för att dom slutat dela ut sista biten eller nåt. så dåligt! om någon råkar ha den, säg till!

Läste en rolig krönika idag också i Red Pages, "varför män är dummare än kvinnor". skrivet av en man. den var riktigt skön haha. Imorrn drar konserttrion in till Bengans för att se Timo Räisänen spela lite för oss och signera. Hans nya album innehåller ju endast covers tror jag, tråkigt. men kan bli kul att se lite gratis livemusik iaf!

Nu ska jag läsa lite läxor i sängen, sedan sova. Ska drömma om ett nymålat rum. Fick fina tips, nu är jag riktigt sugen på att börja måla! Hoppas vi kan börja med det snart.
Natt natt!

svårt beslut

Jag har kikat runt lite på inredningsbloggar, många som gillar vittvittvitt verkar det som. Och det är ju väldigt fint. Älskar vitt och lantligt. Men nu är det så att jag kikar runt i fråga om inspiration till mitt rum. Jag ska måla om, när jag vet vilken färg jag vill ha. Några av mina möbler har en grå färg kan man säga, och ja, det är svårt att bestämma vad man ska ha till det. Och om man ska måla alla väggarna i en enda färg, eller ha tre väggar i en ljus färg och en i en lite mörkare? Jag vill ha ljust, eftersom att jag nu har mörkt, blått och tråkigt.  Men det får inte kännas kallt. Funderar på om hela rummet ska gå i enbart ljusa kulörer, eller om man ska ha ljusa väggar, men sen accentfärger som är mörkare och lite mustigare. Gillar olika nyanser av vitt, beige, grönt, rosa, brunt, grått och plommon, bla. tänker inte på endast väggar då utan generellt.

Vill verkligen måla om och önska mig lite prylar som ska passa till det, så är det nån som har förslag till väggfärg som kan passa gråa möbler?

   skrivbord, hyllor, soffa, svart skåp (som kanske ska slängas ut)
  bokhylla/ skåpet


my weekend

Idag har det varit en väldigt trött dag från min sida, har kanske sovit 4-5 h för att vi kom hem så sent igår. Tänkte berätta vad jag gjort i helgen från början..

I lördags kom Jennifer förbi mig på filmkväll, kuligt! Vi såg The Happening som var spännande, udda, men lite b.. dialogerna mellan skådespelarna kändes konstiga. Men den var rätt bra ändå. Sen så såg vi en mycket mer lättsam film som man har hört så många prata om; Mamma Mia. Också en udda film, musikalfilmer är ju lite speciella, något som man inte alls ser ofta. Men jag tyckte den var helfestlig haha. Kanske för att den var astöntig med allt det överdrivna som är så speciellt för musikaler och för att det känndes så udda att se kända skådespelare göra något dom inte är vana vid, att sjunga i en sånhär film. Men det var kul, coolingen Stellan och ABBA låtar, och massa skratt! Annars så lyssnade vi på fina LP skivor som Jennifer tog med sig, John Lennon live (!) och pratade och tittade om/på allt möjligt, bland annat barndomsminnen, min servettsamling (som jag fick för mig att samla på när jag var liten, måste slänga), foton och spicegirls bilder haha. Tack iaf för att du gjorde min dag Jennifer!

Sen igår, söndags, så drog konserttrion till Medis igen för att se Tiger Lou! Väldigt bra var det, synd bara att man inte fick höra lite fler efterlängtade gamla låtar. Michis fick problem med att komma in för att hon inte hade med sig leg, så hon fick fara hem och hämta det, som tur var missade hon inte så mycket av Tiger Lou. Hon har på nåt sätt flyt i oturen den tjejen, hon lyckades hitta Jennifer och mig längst fram vid scenen. Hon är duktig på att trängas hon, borde vinna en oscar för det som dom sa på P&L. Vi förfrös när vi väntade innan konserten och det fick vi göra på vägen hem också i snöstormen. I väntan på min far som var så snäll och hämtade oss vid busshållplatsen drog vi igång skönsången med Mamma Mia halv två på natten, riktigt bra avslut på en riktigt bra kväll!

Så, nu vet ni vad jag gjort i helgen. Hoppas er har varit lika bra! Nu ska jag sova, sov gott people :)
PS: bussarna har ju varit struliga hela dagen, 3 st har fastnat i dikena där jag bor. intressant att se om man lyckas ta sig iväg till skolan imorrn!


The war between us- Tiger Lou

snöö

När jag vaknade i morse så möttes jag av ett riktigt vinterlandskap. Herregud vad det har snöat! Jag som inte vill att det ska bli kallare. Snön gör mig inget, men kylan är inte trevlig. Nu ska jag äta en väldigt sen frukost som består av te och mackor. Det är typ det enda min frukost bestått av de senaste åren. Jag är verkligen inte varierad i mina frukostvanor hehe

 


A Partial Print

Har lyssnat igenom A Partial Print med Tiger Lou nu för första gången, tycker att det låter bra! kommer bli trevligt på söndag tror jag :)
Idag fick jag sällis hem på bussen av Michaela, inte ofta man får sånt finsällskap! tänkte säga att det var imorse jag hade sällskap av henne till skolan också, men där bedrog mitt minne mig allt (sinnen är inte en bra väg till kunskap. haha har massa filosofi i huvudet) för det var igår jag hade det. Imorgon hoppas jag på att få träffa henne igen, hoppas hon inte ska till sin farmor och farfar hehe. Och hon berättade att någon hade hört någon som hade hört mandos nya skiva, eller bitar av den? denna personen sa att det lät bra iaf! åh så spännande, fan jag vill också höra!!

Det här önskar jag mig just nu
-Pengar kommer på första plats måste jag säga. December med julklappshandling kommer inte bli en rolig månad
-En bra skolväska
-Kläder (känns som jag inte köpt några på hundra år, allt går till konserter. fast det är ju inte så dåligt)
-Skor/stövlar/kängor till vintern
-Biljett till Markus Krunegård och Johnossi

Jag vet inte varför jag börjar tänka på små önskelistor just nu. Men antagligen för att jag bara har ynka 280 spenn för tillfället. någon borde samla in pengar till mig, för hälften kommer gå till en bussrämsa. jag hatar bussrämsor.



nu ska jag sova, natti!


studentmässa

 


Idag var jag och Jennifer i Älvsjö igen, denhär gången på Saco Studentmässa. Vi var snåla och köpte ingen lunch, så ni kan ju gissa vad vi åt, gratis godis! gratis är ju alltid godast. Jag vet inte om jag blev något smartare av denhär dagen, men hoppashoppas jag hittar nåt intressant bland alla kataloger och informationsblad jag tog hem. blev en riktigt tung påse. sedan tog vi oss hem, trots kidz som smetade klubba på jennifers jacka, stackarn

Nu är jag hemma, precis käkat mat som jag lagat, skinksallad, mycket avancerat hehe. På tv visas två hälsorpogram samtidigt, Du är vad du heter och Bröllopsform. Booring. Därför blir det SOS Gute, räddningstjänst på Gotland. Jag vill åka till Gotland igen, trevlig ö!

Fashionguys







fashionguys, i miss you.

skönheter klär i allt, right? älskar dessa bilder, så fina! synd bara att den inte översta är större. säg till om någon råkar ha den i större format :)

Nu ska jag sova, huvudverk och imorgon är det mässa i älvsjö. får se hur vi orkar med det. sov gott!


(de tre sista bilderna kommer från denna sida http://www.kai-juenemann.com begåvad snubbe)

bombs on your mind when there's no one around



Bombs for you dad, bombs for your mommy
Bombs that passed a long time ago
And in your childhood there was never a problem
But now you're standing on the street
And you wish there was something you could do
To win back that feeling that was new and fresh




mando_banner.gif

Paralyse, controlling completely..

...now there is a fire in me

Det här var första gången jag såg Franz Ferdinand och dom var riktigt bra! Så fartiga och sköna live! Alex hade coola dans moves, han bjöd på igenkännande blickar till Michis och ett ben till oss publiken haha. Och gitarristen var lik Fredrik Wikingsson. Fick ännu en gång bara nästan tag på en trumpinne, men låtlistan fick jag minsann. Synd bara att vakten en bit in i konserten sa att vi inte fick filma, bara fota. Men några videor fick jag minsann och en lägger jag upp här till att börja med.
Och Franz spelade alltså på Debaser Medis igår och kvällen var riktigt lyckad som vanligt med mina små glada väninnor Michaela och Jennifer :)

Låtlistan:
Bite hard, Do you want to, Matinee, Walk away, No you girls, 40 FT, Turn it on, Take me out, Ulysses, What she came for, Michael, Send him away, Jaqueline, The Fallen, Outsiders, This Fire.

Massa bra låtar och några nya, roligt roligt!

Franz Ferdinand- Matinee

matinee

You'll find me in the matinee
The dark of the matinee

Imorgon finner ni mig på medis hoppandes och sjungandes framför Franz. Grymt kommer det bli!

Jag har fastnat i en bok som utspelar sig i England 1815. Den är väldigt bra! Älskar när det enda man vill göra är att sträckläsa en bok, speciellt på hösten. Ibland är det verkligen härligt att bara läsa sig bort, bli någon annan och leva i en vardag så olik sin egen..Jag måste förresten ha nya böcker, har inga olästa själv nu. Får rota i mors boksamling sen och se om jag hittar något. Hittade ju faktiskt den här där. Eller så kan jag läsa en asfet fantasy bok som min syrra rekommenderar, brukar ju gilla den genren med. Och jag måste köpa en engelska bok. Vet precis vilken jag vill ha, hoppas den går att finna snast. och att den är lika bra som den förre av samma författare. Nog om böcker, jag har haft ont i huvudet i två dagar så nu ska jag hitta på något annat.
Trevig kväll alla!


dagdrömmar



Mina tankar snurrar runt idén om ett café. Visst skulle det vara kul att ha ett eget café? Som man får inreda själv så att det får precis den där mysiga stilen man själv gillar, självklart med musik i bakgrunden som man själv tycker om. Det skulle bli värsta drömcafét. Fin insida, fin musik, mumsigt fika. Fin stämning.  Det skulle väl vara helt okej att jobba på ett sådant ställe, eller hur? Mitt drömcafé skulle heta Cafik. Bara för att jag jämt säger fel, en blandning av café och fika.

i've got no time to worry

I want your love- Mando Diao demo som jag fick idag av Jennifer. Vad bra den är!! Förgyllde helt klart min dag

Annars är det ångest över skolan som vanligt, och bättre blir det inte utav att jag kommer vara upptagen hela kvällen imorgon med att tjocka feta släkten kommer på kalas. Min syrra fyller nämligen 16 år då, stor tjej! Så imorgon bitti blir det även till att gå upp tidigt och gratta henne. Köpte present till henne idag, lite i sista sekunden. Men hoppas hon gillar det och att det passar, för jag tror hon kommer se smokin' hot ut i plagget jag köpt ;) haha

Hörrni, plugga eller Boston Tea party? Jag vill verkligen se på filip och fredrik... hm.. ja, jag har ju ändå redan skjutit upp allt jävligt länge, så varför inte göra det lite pissigare och skjuta upp det lite till för att glömma bort det för en stund och se på de sköna männen? Ja, så får det bli. Om inte morsan kommer på mig, då ligger jag pyrt till


I get excited by the moves you do

Igår firade vi Jennifer lite i efterskott med att gå ut, hade en mycket trevlig och rolig kväll med jen, michis och leila på Ace. Musiken var bra och ja allt känndes riktigt lyckat! Blev så himla glad när bla Markus Krunegård, Håkan och Mando Diao spelades på ett av dansgolven! Kom inte hem förrens vid halv sex, så idag sov jag bort halva dagen till nångång efter ett. Och precis som hela veckan så har jag ingen lust alls för att få gjort massa saker som jag verkligen behöver. Vad ska det bli av mig egentligen?

God knows - I ain't sleeping but I want my line
God knows - I ain't happy so I want it bad tonight
Oh brother can you help me out
God knows - I've got nothing so accept my time
God knows - it ain't easy to behave in this spotlight
Oh brother can you help me out...

Dedicated to Mando Diao nr.4

Fortsätter med bilder och en video från den underbara spelningen på P3 Live session
(klicka på bilderna så blir dom större)

         

Never Seen the Light of Day

Sju dagar kvar


Franz Ferdinand

Slötittar på EMA 2008, 10 of the best. Plötsligt spelas en välbekant låt. Jag hajar till och när jag tänker efter så kommer jag på att det är 1 vecka kvar. Nästa lördag, den 15:e november, på Debaser Medis. Mitt hjärta bultar, jag längtar!
 

onsdag

Idag har det varit distansdag. Frukost framför tv:n med den vinnande Obama, lite plugg hemma, promenad, en finfinfin Jennifer som fyller 18 år, och finfina biljetter till Oasis som michis oskar hade turen att lyckas fixa!!
dessutom spelade mando två nya låtar i LA; gloria och dance with clarice, spännande!

Souldier Music, igång eller nåt typ ungefär



Glömde en sak, i skolan idag så har det varit Projektarbete med Jennifer. Vi har blivit lite mer klara med myspacesidorna nu, iaf så att dom kan visas för allmänheten. Designen är väl inte den bästa, men den går ju att ändra allteftersom. Om en kreativ och/eller duktig person vill hjälpa eller har förslag till utseende på sidan är det bara att skrika till ;)
 Iaf, vi, vår verksamhet som kallas Souldier Music är till för att få band att synas och höras för nya lyssnare. Om någon känner till nåt band som kan tänkas behöva hjälp, säg gärna till! eller kika in på sidan om ni senare vill ha musiktips :)

jag var bara inte gjord för dessa dar

Nu har jag fört över pengar till en vänlig själs konto. håller tummarna för att det fås tag på biljetter till oss fyra imorgon, det skulle vara grymt!
Annars känns allt ganska segt, nere, irriterande och jag är ganska rejält ur form efter lovet. Stressad som fan, men ändå blir mycket inte gjort. Måste bli en ändring på det imorgon! Fasar inför matte c lektionerna (hade första idag efter lovet med nya läraren), eng c och sv c..  svenskan för att vi måste hålla ett jäkla tal snart och engelskan för.. att jag inte är särskilt bra eller gillar det, som matten alltså.
Inatt är det valvaka med Filip och Fredrik, skulle vilja kolla på lite av det iaf! Ska bli spännande att se nyheterna imorgon och se hur det gått därborta över Atlanten.

Har än sålänge laddat upp 2 videor med Okkervil River och en med Håkan från lovets konserter på Youtube, check them out!

Okkervil River- Our Life is Not a Movie or Maybe
Okkervil River- Westfall
Håkan Hellström- Nu kan du få mig så lätt

Dedicated to Mando Diao nr.3

Jag skulle egentligen ha lagt upp dethär igår, men jag kom hem rätt sent från i landet så det fick bli idag istället. Fortsätter med ett mando diao inlägg i veckan eftersom jag ännu fortfarande har icke visat mando material i min ägo. Så här kommer det 3:e inägget!

Bilder från P3 Live Session i Radiohuset 12/12 2007 när Mando Diao spelade i Radiohuset i Stockhom i radio.  En av de mysigaste spelningarna jag någonsin gått på, härligt gig och roliga intervjuer! Tack ännu en gång till min Michaela som vann två biljetter och bjöd med mig till att bli en del av den lilla skaran som fick uppleva den underbara kvällen!


      

Video från spelningen- Ochrasy (tyvärr inte bästa kvalitén på bilden, men förhoppningsvis så hör ni sången iaf!)


Grymma konserter och roliga nyheter

Alltså det har hänt så många roliga saker på det här lovet så nu är jag jättejätteglad!!
För det första, Håkan konserten i onsdags var helt underbar! Den mannen är så jävla bra och hela den dagen och kvällen var helt... wiiiie! Det var underbara låtar som Klubbland, Vän med en bil (en bland mina första håkan favoritlåtar), Hurricane Gilbert, Det är så jag säger det, Minnen av Aprilhimlen, Nu kan du få mig så lätt, Magiskt men tragiskt, För en lång lång tid..  ja massa bra! Jennifer, Michis och jag satt inne i Cirkus reception grej och väntade hela dagen, vi fick nummer och kom  på plats 14-16 i kön, vilket innebar att vi fick plats längst fram! Visserligen lite åt sidan, men vi såg jättebra och var jättenära ändå, speciellt eftersom Håkan var över hela scenen hela tiden.
För det andra, när vi sitter och väntar vid Cirkus under dagen så får vi reda på att Oasis kommer till Sverige den 28:e januari, och biljetter släpps nu på onsdag den 5:e nov, på Jennifers födelsedag! (Helgen kommer spenderas med att övertyga mina föräldrar om att köpa biljett till mig så kan jag få den i julklapp)
För det tredje så såg jag och Michis Okkervil River på Debaser Medis dagen efter i torsdags. Och det var grymt! Visste inte hur dom skulle vara live, men hade inte trott att det skulle vara ett sånt här drag! Sångaren Will Sheff var grym och trummisen körde på som fan och dom båda hade världens energi, ashäftigt! Okkervil görde en ABBA cover, överraskande, förvånande, men riktigt kul att se!
För det fjärde, innan Okkervil River konserten fick jag ett sms av Jennifer där det stod att Mando Diaos skiva är bekräftad, och att skivan ska låta som "ett rockigt soundtrack med en dos Borlängemelankoli" med vissa influenser av soul och disco. Den släpps i feb 2009 (vilket vi visste redan) men att plattan som ännu inte har ett namn är gjord i samarbete med Salla från Lating Kings. Ja, soul, disco och Latin Kings? Det låter.. annorlunda.. men jag är glad att det är officiellt nu och det kommer säkert bli en bra skiva!
Sist men inte minst, för det femte, så fick jag ännu ett sms av Jennifer idag, i vilket det stod att Gustaf Norén ska vara med i en film! "Ingen kom ner", som kanske kommer vintern 2009? Kolla in trailern!  Det här är så förvånande! Gustaf i en film? Men om någon i Mando ska klara detta så är det han. Jag vill se filmen hehe.
Jag kommer gå runt och le åt alla roliga grejer som hänt denhär veckan hela helgen, minst, och min familj tycker jag är konstig när jag sitter och flinar för mig själv haha. Men aja, dom fattar ändå inget så det är ingen idé att förklara. Jag ser fram emot många saker just nu!

I fredags kunde man se en hes och lite bakis Håkan på tv4 i  Efter tio, den som missade det kan se hela programmet här: http://anytime.tv4.se/webtv/?treeId=9017
Jag filmade från Håkan och Okkervil konserten, dom klippen kommer läggas upp på youtube och här så kan dom som vill se (Ska försöka lägga upp nån nu i helgen, men det tar så lång tid eftersom jag sitter ute på landet så de flesta kommer nog när jag kommit hem)




RSS 2.0