I see the light come in the morning



"Det har bara varit ett stort jävla luftslott hela det här giget. Mando Diaos konsert på Cirkus börjar NU!"

Jag lyssnar på Mando Diao live från Cirkus den 6:e Mars 2008, har inte gjort det på väldigt länge. Och har nog inte lyssnat igenom hela konserten mer än ett par gånger. Jag vill skrika precis som publiken gör nu: "En gång till, en gång till!"  Jag vill se hela världen snurra runt CJ igen, jag vill se Mats klinka som ett mongo igen, jag vill se Samuel freaka loss bakom trummorna, jag vill höra Gustafs stönande i Paralyze igen, jag vill se hans broder Björn spela Chet Baker igen och sedan skrika loss i Song for Aberdeen med Gustaf. Jag vill ha allting igen igen och igen! Kan inte beskriva hur bra den konserten på Cirkus var, även om jag försökt för mig själv många gånger. Jag tror faktiskt att inget någonsin kommer slå det, tveksamt om grabbarna kan göra bättre ifrån sig i April efter en sån jävla underbar upplevelse.


Nu förbereder jag morgondagen. Ska vara inne vid Odenplan vid ett för att hämta grejor, några timmar senare ska nog jag på bio på Sergels, looking forward to it!

In my own land called Ochrasy

Den här söndagen har tillbringats med Jennifer i Täby på mellandagsrea och hemma hos henne. Jag bytte två kläder och kom hem med två nya plagg- ett par tights/leggins, i ett glatt material i silver. Lite crazy sådär hehe, men kanske något för nyår? Sen blev det en svart väst också. Jennifer fynda lite saker hon med och hon vart så glad den söttjejen! Jag fick en väldigt väldigt fin julklapp av henne också med ett fint kort/meddelande, kan inte förstå hur hon kan vara så begåvad och få fram så vackra ting med bara en penna! Den är verkligen jättevacker,  väldigt lik orginalet och snygg!


Till vänster är en av tavlorna som jag fick av Michaela i julklapp, så jävla snygg! Blev rörd när jag öppnade hennes paket på julafton, med ett litet meddelande också. Fick en till tavla med Gustaf också, men har inte tagit kort på den än, men det kommer så småning om när jag satt upp dem på väggen. Fotona är iaf från Where the action is, och Michis (som är värsta fotoproffset) tog ursnygga bilder! Och här till höger är Jennifers bild, också på Björn. Blev lite rörd när jag fick se den med, haha känslig man är! men iiih I love them! Visst är mina vänner begåvade? Riktigt estetiska verkligen. Tack tjejer!

Och såhär ser mitt rum ut nuförtiden- det blåa är borta från väggarna och nu är det istället gräddvit eller sand pastell som färgen tydligen kallas. Det var en del av min julklapp som vi gjorde klart nån vecka innan jul, så skönt! (dock lite stökigt + att en hylla över skrivbordet behöver köpas)


Och här är också några saker jag fick i julklapp. Vaser, ljus, lampa, kuddar, påslakan+örngott, Krunegård biljett och en låg hyll grej där jag nu har min Vinyl hörna! 


Nu blir jag välkommnad till Ochrasy, hejdå och sov gott!


Hela världen är så underbar på bussen in till stan


Igår drogs jag med till Allhuset vid Universitetet där Fightclub och Ace hade Annandagsfesten. Två dansgolv, två barer, 5 DJs och fyra liveband. Techno på ena dansgolvet och mer indie på det andra kan man väl säga, det var där vi höll till. Bra musik spelades hela kvällen (som the killers, håkan, mando, hives och krunegård, riktigt härligt!) och cidern gick på runt 30 spenn istället för en 50 lapp som den så ofta kan göra ute. Kul sällskap och trevlig musik resulterade i en väldigt rolig kväll. Glad att jag följde med, hade varit nere hela dan men det försvann med en gång när jag träffade Michis och Jennifer, tack tjejer för massa skratt! Kom hem halv fem efter att ha åkt tåg, bussar och gått en lång sträcka. Längtar tills man kan flytta bort från ingemansland till något med bättre kommunikationer.

Idag har dagen sovits bort, vaknade någongång innan två, sen har det varit mycket tv tittande och nu lyssnar jag på Billie the Vision and the Dancers som jag laddade ner gratis på last fm, verkar vara helt ok musik. Ska försöka att inte lägga mig för sent nu, men det kommer nog bli svårt att somna så det blir väl inte särskilt troligt. Får ta och börja läsa nya boken istället.


p3 musik med borlängebandet



Nu såhär på annandag jul sitter jag och lyssnar på P3 Musik med Mando Diao. Vet inte om jag ska följa med mina föräldrar snart till Arninge eller nåt sånt, får försöka fortsätta lyssna i bilen då. Iaf, om ni vill höra lite av det som inspirerade Mando under produktionen av deras kommande skiva, lyssna då på P3 Musik som är i en timme från 13:03 - 14.00!

Bifogar såhär i efterhand:
Om man vill höra deras timma igen och "få sina skinkor i rörelse" så kan du göra det på den här länken:
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1521019&BroadcastDate=&IsBlock=
och Här kan du se fler artister som har en timma ivar under P3 Musik

God jul!

Ojojoj, julen kom och julen gick, så snabbt att jag knappt hann säga god jul. Min jul har varit jättebra iaf, hoppas att er också har varit det! Dagarna innan julafton har ägnas åt panikhandling av julklappar, klä julgran, julbak, julmusik och pyssel.

Julafton firades hos faster Erica, där har vi aldrig firat förut. Vi kom dit lagom till Kalle som vi självklart tittade på, en av favoriterna där är Musse, Kalle och Långben med husvagnen och söta Ferdinand får jag inte glömma! 



Efter det var det hungriga magar som satte sig till bords bland massor med julmat, jag blev proppmätt jättesnabbt! Under middagen knackades det på väggar och pekades ut ur fönstren med repliker som "titta jag ser att Jultomten är hos grannen" för att lilla kusin Jonathan med spänd förväntan skulle vänta på att tomten skulle komma till oss




    
(klicka för att få större bild) Julbordet+ pappa med BD stjärnor+ en gnistrande systrer

Efter en lång middag så satte sig alla i soffan och tittade på tv och snart efter det kom den efterlängtade gästen med ett "Ho ho ho, finns det några snälla barn här?". Eftersom vi bara är snälla barn så fick man ett par paket av Santa, sen gick tomten (vars ansikte såg ut att ha varit med i en bilolycka, ny mask borde skaffas. gubben under masken borde också bytas för han lät för mycket fylletomte, som tur var dock var så inte fallet) och efter att tomten hade gått fortsatte resten av julklappsutdelningen av den stora högen som ligger under granen.  Massa fina paket gavs och togs emot!

    


   
(klicka för större bild)

och resten av kvällen spenderades med att fika och äta julgodis som Aladdin askar, knäck och allt vad det nu var. Klockan elva kom vi tillslut hem, fulla i magen tittade vi på tv en stund tills vi stupade i säng. Det var min julafton det! Fick väldigt fina presenter av släkt, familj och en Michaela, TACK så väldigt mycket! Kan kanske ta och visa vad jag fick för något imorgon. Hoppas alla ni andra hade en trevlig afton, åt gott och fick trevliga paket :)


Juldagen såhär efter julafton har spenderats med att titta lite närmre på presenterna, fixa på rummet, gå på långpromenad, tittat på tv och ätit rester av julmat och julgodis. Nu är klockan massor och läsa blir det nog inte av nu, vill inte sova bort hela dagen imorgon. Sov gott!

2 dagar kvar

Nu räknas dagarna ner till julafton. Inte för att jag längtar som när jag var liten. Men det ska bli mysigt att träffa släkten :)
Idag har jag klippt mig, panikhandlat de sista julklapparna (att det alltid ska vara samma sak varje år, att man aldrig lär sig planera!), ätit god asiatisk (kinesisk?) middag med familjen och köpt julgran! Ja det var i senaste  laget det med. Men min far kunde inte få tummen ur arlset förrens nu så.. Aja  jag har ändå hunnit med en hel del om man jämför med helgen som har slappats bort i mjukiskläder. I köket är det julbak och snart ska granen kläs och jag håller på att fixar. Japp, det var min dag det!

Och jag måste titta på massa Disneyfilmer på lovet! Många av dem ger massa julstämning, och så många minnen från när man var liten. Som det här klippet t.ex, vill titta på Skönheten och Odjuret med en gång efter att jag hört musiken man känner så väl igen. Gud, blir nästan  helt euforisk när jag tittar på det här faktiskt. älskar det!


4 dagar kvar

20 december, bara 4 dagar kvar till julafton! Har inte så mycket att berätta om, bara slappat hela dagen i princip. Och ikväll har jag tittat på den tredje Harry Potterfilmen som visades på tv och nu tittas det på Love Actually, tråkig, rolig, och sorglig film på samma gång. Jag hade förresten världens hemskaste dröm i natt, jag hade fått jääättehögt hårfäste! Usch haha, kändes så verkligt. Men när jag vaknade var allt som det skulle ;)
Jag måste hitta julkänslan, den saknas!


LOV!

Markus Krunegård biljett köpt till 1a februari på Cirkus, känns väldigt skönt och jävligt kul! Jennifer och jag hämtade dem idag, it's gonna be awesomeee girl! Den biljetten är egentigen en julklapp, så jag måste glömma bort att jag har den så ska min mor som betalar för den ge mig den på julafton. Nu vet jag vad två av mina paket kommer innehållehålla hehe. Så brukar vi faktiskt inte göra, jag brukar nästan aldrig veta vad jag kommer få av tomten.
Något som också är väldigt skönt är att det är lov, woho! Behöver lite vila. Men jag kommer behöva lämna in icke gjorda uppgifter under lovet.. Iaf, slutade tidigt idag och stack in till stan. Köpte mina första presenter nästan. Inte mycket men.. syrran har jag klart vad jag ska ge. Vet iaf vad hon ska få av mig. Resten är det lite halft med. Fan, jag gillar inte julklappar i år. Så jobbigt att köpa när det är idétorka. Speciellt till min far. Några förslag? Blev iaf massa vandrande i stan och mina fötter ömmar fortfarande. Nu ska jag försöka att inte vara uppe för länge, men tänkte fortsätta kolla lite på mina mycket fina youtube videor innan jag somnar. God natt!


lyckan fortsätter

Jag hade helt glömt att jag hade en chokladkalender! nu har jag elva oöppnade luckor att öppna, najs haha! Jen och jag har fortsatt kontakta lite ställen för APU idag, jag vill verkligen få något kul av de alternativen valt att kontakta! Håller tummarna :)

I'am a VIP


Jag vet inte vad jag ska säga eller hur jag ska skriva det för att berätta hur jävla lycklig jag är! Av en ren slump innan jag skulle stänga av datorn för kvällen igår såg jag att jag hade ett oläst mail. Jag tänkte skita i det, men tänkte "äsch det kanske är nåt om prao så jag bör kolla.." Och det gjorde jag. Och jag är så otroligt glad att jag gjorde det! I mailet stod det att de första 11 som svarade skulle få hjälpa att promota Mando Diaos show i Annexet och få VIP biljetter! Jag svarade så fort jag kunde och med en gång klockan 22:44 får jag svar: "Du är den första som svarar så du kan räkna med en biljett :) Namnet på gästlistan innebär att du slipper köa och får gå in först, du behöver dessutom inte betala för biljetten."
VAD UNDERBART DET HÄR ÄR! blixtsnabbt smsade jag mina vänner som inte svarade(!) Så panikslagen fick jag ringa Michis som sov och berättade att hon också måste fixa en, sen ringde jag hem till Jennifers hemtelefon (hon svarade inte på mobilen) och fick väcka hennes mamma som väckte henne. Haha vilken kväll, en hysterisk Sarah fick väcka två hysteriska tjejer och nu har vi alla VIP biljetter! Min syrra och Michis Oskar lyckades också fixa så nu får vi alla gå först in på Annexet den 25 April. Det här känns som en dröm, vilken julklapp! Massa TACK till Elvira som hade lyckats fixa 11 biljetter att ge ut, helt otroligt! Det lönar sig verkligen att gå med i sina favoritbands street teams, då kan man få såna här förmåner som är gaanska bra, eller hur?


Du som inte är med i Mando Diaos Street Team än- bli det! Gratis och otroligt enkelt, och man kan få fina förmåner ;) För att bli medlem i street teamet måste man först bli medlem på deras sida, men det är också gratis och går snabbt.
Mando Diao Street Team
banner_streetteam02.jpg

biljettplanerande



Jag är nervös inför morgondagen. Vet egentligen inte varför för jag vet att Mandos biljetter inte kommer försvinna i ett nafs. Men jag ska ändå boka så fort ticknet öppnar klockan nio, två biljetter till mig och min syster som bestämt sig att följa med. Och mando visades bara en jättesnabbis på 2an ikväll, lite tråkigt att det inte var mer.
Och jag har kommit på att jag måste ha en biljett till Markus Krunegård den 1a februari. Vill. måste.
Jag är jättedålig på att plugga, varit aspassiv idag. Gjort massa annat, som att titta på skor på internet. Jag vill ha ett par kängor. Lite liknande såna här. tyckte de till höger var finast men samtidigt så är man inte van vid att ha en så rejäl känga. aja whatever, jag kan ändå inte köpa såna nu.
Nä nu orkar jag inte sitta vid datorn mer, om jag verkligen inte får för mig att plugga. Eller om jag bestämmer mig för att somna till fina Håkan videos från Cirkus som jag gjorde igår natt


the fog gets thicker every time I inhale

Nu har jag precis fått ~765 Mb större minne till datorn, tack pappa! Nu kanske den går lite snabbare, det är alltid bra.
Idag satt jag och lyssnade på ljudklippet som utspelade sig i Fåfängan i Stockholm, nämligen P3s show Musikhjälpen där Mando Diao spelade under en egenkomponerad frukost för en vinnare. Hade ju inte varit helt fel om man själv var den tjejen faktiskt. Ikväll kl 19:00 på SVT2 kan man se detta på tv, det får man inte missa!

    

Annars har den här dagen varit väldigt mörk och trist. Kommer inte bli någon snö på julafton om det här vädret ska fortsätta. Men snö på jul är ovanligheter nu förtiden, så jag är inte förvånad. Annars är jag stressad över julklappshandling. Skönt iaf att vi inte hade så mycket distansuppgifter idag, ska bara göra svenska och engelska.

You know I die whenever I want

Idag smet jag från matten (snälla Jen du skäller inte på mig va?) Jag hatar matte verkligen. Idag ändrade jag beställningen för studentmössan. 600 spenn. Det är mycket pengar för en mössa faktiskt. Skickade en önskelista till farmor och farfar också. Ja det känns konstigt, 18 år och skickar önskelista. Men dom frågade efter den faktiskt. Dock kom jag inte på något kul, det jag helst vill ha är bidrag till festivalbiljetter. Nuförtiden känns upplevelser roligare än saker ju! Speciellt när man  nästan inte behöver nåt längre. Ett par Mando Diao vinylskivor hade iof varit tufft, men dom är så svåra att få tag på :( Men jag tipsade om Tradera hehe. Om någon som läser det här och har ett par såna vinylskivor som ligger och dammar kan jag köpa, vore awesome haha (Elvis går också bra) Nu ska jag käka macka, sen göra lite svenska


Hail the sunny days



Super måndag idag! MANDO DIAO spelar på Annexet 25:e April, biljetter släpps på torsdag! Finaste julklappen, jag ska, måste, ha! iiiiih happy happy, i'm so happy! fick denna underbara nyhet av Jen via sms, ringde tillbaka så fort jag såg det precis innan lektionen skulle börja. Alla som hörde samtalet måste tro att jag är knäpp. vilket jag är. lite iaf. haha.

Måndagar brukar verkligen aldrig vara underbara men idag var den det, hail the sunny mondays! Kul med en fin nyhet i början på sista skolveckan, snart lov äntligen! Ikväll är det bra grejer på tv, då tittar vi på my homies F&F (filip o fredrik), får inte missa igen. Tog en powernap efter skolan så det blev sen middag och jag hoppas huvudverken går över tills imorrn. Trevlig måndagkväll alla

Tredje advent



Tiden går fort, redan tredje advent! Igår var det filmkväll med Michis och idag kom farfar, mormor och morfar på lunch och fika, trevligt! Åt min första lussebulle också, gottis. Måste baka egna snart, hann inte göra det denhär helgen. Hann inte heller plugga som jag ville denna söndag, tiden har gått åt annat. Nu måste jag skicka in en sv uppg och en projekt loggbok innan helgen är slut, sen blir det nog andra alternativet till Filip och Fredrik: Erik och Mackan! Sköna dom också



Pull the trigger, break down in a love affair
When I said I didn't care, you started searching for tomorrow
Pull the trigger, my girl you're running all alone
I said I was back home, but I'm far away

And there ain't no point in the words I write
There ain't no way to know me
But it sure felt right when I saw your eyes
But now they feel like, oh yeah they feel like Mondays

Lucia

Gårdagen var kul, skratt med fina vänner. träff hemma hos Jen, sen 19 års fest i folkets hus. men det såldes bara öl?! jag hatar öl. verkligen. kan dricka vad som helst förutom det i princip. så det blev en lite tidigare kväll för min del, blev lite opepp pga den saken när alla andra började bli snurrisar höhö. sen blir man opepp av konstiga människor också. aja, next time!
Idag är det lucia, funderar på att baka lussebullar. men väntar kanske tills mor kommer hem. har några köpta att nöja mig med sålänge. borde kanske ta och plugga, eller ringa min vän. känner för filmkväll. Tips på film?
Trevlig lucia alla!


you're the oldest star ever to fall


(och rubriken har inget med bilden att göra. tyckte bara att mr. B var väldigt fin)

känns på något vis som att det är fredag idag. men det beror kanske på att jag känner en så oerhörd lättnad över att ha klarat av att framföra mitt svenska tal. vet inte varför, men just dethär talet har varit ett helvete.
Iaf, lättad och glad nu, precis tittat på en 20 min intervju med Mando Diao där dem pratar om den nya skivan bla, efterlängtat! Nu ska jag nog ringa till vännen min, vill veta hur hon hade det igår på johnossi!


minus dag

Jag fick gå hem i regnet och blev jäkligt blöt och kall. Det enda som värmde mig var tonerna av You can't steale my love, vilket iof inte är så lite!
Ännu ett studiebesök på distansdagen idag. Destinationen blev Arlanda, och helst hade man ju velat sätta sig på ett plan och åka iväg. Fan vad skönt det hade varit, punga fram med några slantar, köpa en flygplansstol, åka dit vinden blåser och se vad som händer! Och vilka minnen man får när man kommer till Arlanda, och även vägen påväg dit. Känndes så fel att vara där utan att resa iväg nånstans. Iaf, vi fick bla veta mer om incheckning och titta på bagagets väg till flygplanen och lite sånt. Kul att se hur det ser ut på andra sidan rullbanden där man hämtar sina väskor, men drygt två timmar blir för mycket för öron, axlar och fötter. Att komma hem senare än en vanlig skoldag igen är inte heller något plus.

Ett minus för den här dagen/kvällen är också att vi inte fick tag på Johnossi biljetter. Just i denhär studen så fotar nog Michis dom, den lyckosten! Fick dessutom höra av Jen som fått ett sms av Michis som nämnde nåt om att John bjöd henne på öl och sjöng i duschen?! Haha måste få höra mer om det sen!
Ett annat minus är att jag håller på att träna på Sv talet tills imorrn, läskigt.



UPDATE: Fick nyss ett telefonsamtal från Johnossi konserten, fick höra lite av Train Song. Jag vill vara däääär buhuu! Så ledsen, kommer bli ännu svårare att plugga nu :(

hiveshiveshiveshives



Klockan är massor, ögonen svider och jag borde sova! hade massa grejer i huvudet men allt glöms liksom bort i huvudet. Idag var the Hives, jag och mina vänner på tv hehe. "dom kallar oss artister". Det var så braa, satt och skrattade och log, längtade tillbaka och var så glad! Tyvärr så tog det slut för snabbt, men så blir det när man har roligt. Fan, det bandet alltså. så grymma, så härliga! Längtar efter ännu en konsert. Den kvällen, den sommaren alltså. hjärta <3 Vad mer? Jag vill se Coldplay i sommar. jag vill se Markus Krunegård i februari. jag vill ha mando diao. jag vill se dem spela t.ex. på P3s egenkomponerade frukost. tycker alla borde få se det, så många som får plats. Och mitt rum ser inte längre ut som ett bombnedslag, äntligen är det nymålat och klart! Färgen på väggarna är uppe, målarpenslar och färghinkar är borta, rummet innehåller äntligen mer än en säng. Det är städat, ljust och bra. skönt! ska nog önska mig lite fina prylar till det i julklapp. Säkert något jag glömt, men men. Juste, i stista sekund kom jag på mitt läkarbesök så fick åka ner till centrum i ilfart. nu har jag ont i armväcket igen. Och imorrn är det studiebesök på Arlanda, och jag måste komma ihåg att lämna tillbaka biblioteksbok
Med det sagt säger jag godnatt. Good night sleep tight!

söndag

försöker skapa lite julstämning med lennon och ono i mitt kaos på rummet. bara en vägg kvar nu som ska målas! Spotify är btw ett bra gratisprogram där man kan lyssna på all världens musik, typ som iTunes. Lyssnar på fina lennon intervjuer nu därifrån. check it out!

hey little world

Igår befann jag mig i Hjulsta på inflyttningsfest hos isabel och hennes flickvän. oh vad jag också vill flytta hemifrån!
jag jennifer och michis "firade" också dagen efter dagen för ett år sedan vi såg the hives för första gången (på annexet) hehe. längtar tills vi får se dem igen, har ju ändå blivit 4 gånger vid dethär laget.

På tisdag kan man även se dem på tv:

Tisdag 21:00 Dom kallar oss artister Del 7 av 12. Få band gör så många konserter som The Hives under ett år. Ena dagen festival i Tyskland, nästa dag Gröna Lund och sedan vidare till Brasilien. Kontrasterna är stora. Lyxbuss till det ena konsertområdet, cykel till ett annat och och en egen Djurgårdsfärja ibland. Dom kallar oss artister tog rygg på sångaren Howlin' Pelle Almkvist när bandet landade på Arlanda och hängde på tills de stod på scen i Stockholm i helt nya kostymer. Pelle hinner även berätta om varför AC/DC fick honom att förstå att musik var hans stora passion och The Hives framför en av sina låtar i en tappning som du aldrig hört förut. 

Ser fram emot detta något så enormt! hoppas man får se mycket från själva konserten, vore kul! men håller tummarna för att dem inte ska filma publiken så mycket, då kan det bli pinsamt hehe

Nu ska jag ta och sätta fart, vill hinna måla lite under eftermiddagen/ kvällen. Såhär har jag bott sen i måndags (tisdags?), har inte hunnit måla så mycket när det har varit massa plugg och sånt. men hoppas jag kommer iordning under denna helg


god förmiddag

idag vart det inte den vanliga distans-sovmorgon-dagen utan jag gick upp relativt tidigt för att kunna plugga. har kollat på svenska talet, svårt som fan. måste byggas upp på ett speciellt sätt och innehålla anaforer, kiasmer, metaforer, synonymer, ironi, eufemism och oxymoroner. massa knepiga ord som betyder olika saker. kommerinteklaradet. måste kika på hatämnet filosofi också, prov på fredag. måste plugga massa ikväll.

Nu ska jag göra mig iordning, ska dra iväg på studeibesök hos Odd Molly idag. Ciao!




Måste köpa biljett till dessa coolingar till den 10 december, det är ju snart ju! bråttombråttom


världens snällaste människa..

..Är vår lärare, Peter!  Har sagt det förut, han är verkligen supersnäll! Alltid så förstående, så hjälpsam, ödmjuk och ja jag vet inte, snäll liksom! För snäll för sitt eget bästa nästan. 
Iaf, anledningen till att jag tar upp detta är att det han gjorde idag slog nästan allt: Han kom fram till oss (mig och jennifer) och bad oss välja en hand, vi väljer en och han tar fram vad han kallar "en liten liten  sak". En Beatles pin från 60 talet! Han sa att han hade hittat den hemma och hade tänkt på oss. Seriöst! jag blev rörd, han är en väldigt fin människa. Fan vad glada vi blev! Han förtjänar något fint. Vi måste helt klart ge honom något på skolavslutningen för att visa hur tacksam iaf jag är över att ha haft honom under dessa år.

 
Hittade en bild som ser precis ut som den Peter gav oss, fast med en blå fyra.

RSS 2.0