jorens undergång

Ja idag har det blivit mycket tid sittandes framför datorn. Känns i ryggen!
Sitter just nu och lyssnar på en skiva som jag fick av en tjej på Popaganda festivalen. Gruppen/bandet/duon heter Flying Isle,  och innehåller medlemmarna Elisabeth Bertilson och Simon Norberg. Det är 4 låtar på EP:n "Talita Koum", alla väldigt instrumentala eller vad man ska säga? Tycker inte att deras musik var en sån hit, inte direkt i min musiksmak. Men om du är nyfiken på denna grupp kolla då in deras myspace www.myspace.com/flyingisle. Finns visst lite olika remixer på låtarna. Den första dem har i sin Player är en remix på "Steals hat", tycker den på Epn är bättre, inte alls lika hård och bullrig.



Fick lugna ner min kusin idag och intala henne att jorden inte kommer gå under om några veckor. Blir så trött på dumhuven som startar rykten (utan någon grund) varje gång en "större" grej händer här i världen! Ni som läst bla Aftonbladet vet nog om att det var ett experient som ska "återskapa big bang" eller nåt. Den första delen, en liten test gjordes väl kl 9 imorse? Då trodde typ några att jorden skulle gå under.
En trevlig överraskning för dem är att den inte gjorde det för här sitter vi ju alla, andandes och levandes! Experimentets större del sker väl om några veckor, och min kusin var en av dem som trodde att jorden skulle förintas då. Om hon var helt seriös vet jag inte, men tydligen har många skolungar blivit oroliga över alla (falska) rykten som uppkommit i samband med detta experiment. Självklart använder sig media av ord som "jordens undergång- big bang"  i sina rubriker, för att fånga läsare. I artiklarna förklaras det förhoppningsvis att det inte handlar om någon undergång.
Men när rubrikerna är formulerade såhär och människor (bla yngre) inte läser artiklarna så tror dem ju på vad som skrivs. Ok, dem är ju inte så smarta som tror på en rubrik, eller ens en tidning, men tycker tidningarna kan ta och tänka lite på vad dem skriver. Och vem fan har inget mer för sig än att starta såna här rykten om jordens undergång? Klart man blir trött, speciellt när man ska förklara för sin lilla kusin att det inte är något att oroa sig för
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3283548.ab
Visade kussen iaf vad en forskare i ämnet sagt om dethär i en chatt från aftonbladet, hoppas hon lugnade sig lite:
   "Skatuli säger: vad hände med att jorden skulle gå under...bara trams eller vad säger du mr david?
David Milstead säger: Det är oseriösa rykten. Jag ska försöka vara artig och kort säga - det kommer inte att ske. Det finns ingen som helst risk att detta sker. Påståendena går mot alla fysikens lagar. Allt partikelacceleratorn gör är att låta oss i en kontrollerad miljö studera saker som pågår runt omkring oss hela tiden. Den här typen av kollisioner sker runt oss, protoner kommer från rymden idag hela tiden och krockar med jorden, och det finns ingen som helst risk att det skadar oss. De som påstår detta har fått saker om bakfoten och jag förstår inte vad de har för motiv. Jag sitter här i Cern och ingen fysiker här, som kan området, håller med"

Kommentarer
Postat av: Jennifer

Ja, läste också om det där.. trött man blir. Men vafan, vem tror att forskarna skulle riskera jordens existens för ett expriment..? Idiots. Förståeligt om ungar blir oroliga iof, speciellt om de inte läser ordentligt. Men iaf, så stört. Palla att de sätter sånna rubriker.

2008-09-10 @ 18:46:50
URL: http://paperbackwriterr.blogg.se/
Postat av: skentrevlig

Jennifer: eller hur. trodde kusinen drev med mig om jordens undergång, men sen så stod det ju faktiskt där x)

Garvade åt nån kommentar "ja då struntar jag nog i att betala räkningarna dem kommande veckorna och festar på" :P

2008-09-10 @ 18:59:13
URL: http://skentrevlig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0